Kuva: HBO

HBO:n uutuusohjelmassa outo mainos: Suomalaisille luottokortteja suuseksillä - K18

12.07.2017 16:05 - Mikko Räsänen

Tour De Pharmacy -ohjelmaan upotettu Suomi-mainos on noussut otsikoihin amerikkalaislehdissä.

HBO:n kesän uutuusohjelmiin kuuluu Tour De Pharmacy. Vuoteen 1982 sijoittuva maailman merkittävintä pyöräilykilpailua Ranskan ympäriajoa Tour De Francea parodioiva "dokumentti" on täynnä tähtiä, sillä siinä ovat mukana muun muassa Orlando Bloom, Kevin Bacon, Mike Tyson, Dolph Lundgren, Jeff Goldblum ja Danny Glover. Elokuva sisältää myös erikoisen Suomi-viittauksen. Kesken ohjelmaa esitetään nimittäin tv-mainos, jossa puhutaan katsojien yllätykseksi Suomea.

Kuvitteellisen Kultabank -nimisen pankin mainoksessa mainostetaan luottokortteja ja erikoisella tavalla. Mainoksessa mies nimittäin tiputtaa vahingossa maitotölkin keittiössä niin, että maito leviää ympäri lattiaa. Miehen puoliso huomaa tapauksen ja mies joutuu hyvitykseksi antamaan puolisolleen suuseksiä (katso mainos täältä).

(kuva: HBO)

Erikoinen Suomi-mainos on nyt ylittänyt uutiskynnyksen muun muassa New York Timesissa, missä mainos saa K18-luokituksen ja se nähdään esimerkkinä käsikirjoittaja Murray Millerin erikoisesta huumorista. 

Mainoksella on lopulta suuri rooli elokuvassa. Mad Men -sarjasta tuttu Jon Hamm selittää elokuvan kertojana, että tuolla mainoksella piti esitellä suomalaisille luottokortit ja niiden toimintaperiaatteet, mutta se ei toiminut toivotulla tavalla. Yksi mainoksen väärin ymmärtäneistä uhreista oli kansainvälisen pyöräilyliiton suomalainen johtaja Ditmer Klerken (Bacon), joka luuli, että kortilla saa ilmaista rahaa. Kolmessa kuukaudessa hän hankki itselleen kolmen miljoonan dollarin velat Kultabankille. Elokuvassa Klerken on saanut idean tienata rahat takaisin Tour de France -kilpailussa. Hän on ilmoittanut kaikille osallistujille, että jokainen, joka maksaa hänelle 50 000 dollaria saa vapautuksen kaikista doping- ja huumetesteistä. Lopputuloksena onkin kaikkien aikojen huumehöyryisin Ranskan ympäriajo, mistä elokuva kertoo.

Tour de Pharmacy -traileri on nähtävissä alta. 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat