Kuva: Senja Rapila

Roope Salminen: "On vastuutonta sanoa masentuneelle, että ota itseäsi niskasta kiinni"

24.07.2017 10:20 - Anna Hopi

Radio Novan aamussa tänään juontanut Salminen muisti edesmennyttä Linkin Park -solistia keikallaan.

Radio Novan Kesäaamussa olivat tänään äänessä isä ja poika. Eppu Salminen ja Roope Salminen puhuivat vakavasta ja ajankohtaisestakin aiheesta, masennuksesta. Linkin Park -yhtyeen solisti Chester Bennington kärsi masennuksesta ja teki itsemurhan ystävänsä Chris Cornellin syntymäpäivänä.

Linkin Parkin musiikki kuului Roope Salmisen nuoruuteen, ja hänelle oli kova pala, kun idoli menehtyi yllättäen. Salminen halusikin kunnioittaa Benningtonin poismenoa esittämällä Tammerfestien keikalla Linkin Parkin Numb-kappaleen.

- Perustimme aikoinaan Roope Salminen ja Koirat -yhtyeen cover-yhtyeeksi vuonna 2010. Meillä on hallussa Linkin Parkin Numb, ja Chesterin poismeno oli meille kaikille tiukka paikka, koska olemme kuunnelleet paljon Linkin Parkin musiikkia niinä vuosina, jolloin musiikki alkoi kiinnostaa, Salminen kertoo.

- Muistan kun näin In The End -musiikkivideon, ja lähdin Anttilaan ostamaan cd:n. Kuuntelin sitä ja leikin laulajaa omassa huoneessani. Muusikot eivät arvosta hiljaisia hetkiä, joten halusimme kunnioittaa hänen muistoaan ja vedimme kappaleen, hän sanoo.

Masentunut taistelee sisäisten demoneiden kanssa

Roope Salminen ja Koirat -yhtye on tehnyt aihetta sivuavan Tanssi se ulos -kappaleen Ellinooran kanssa.

- Kappaleen on tarkoitus olla biisi ihmisille, joilla on huonoja päiviä ehkä enemmän kuin toivoisikaan. Sanoin tuola Tammerfestien keikalla, että ikävä kyllä poppibiisit eivät riitä. On kivaa, jos pystyn olemaan mukana sellaisen kappaleen teossa, joka tuo ihmisille hyvää mieltä, sanoo Roope.

- Kappaleesta on tullut palautetta, että se on auttanut ihmisiä vaikeilla hetkillä. Masentuneelle ihmiselle on kuitenkin vastuutonta mennä sanomaan, että hei, tanssi se ulos, tai ota itseäsi niskasta kiinni. Se on kuitenkin sairaus, hän muistuttaa.

- Ehkä tällaiset biisit on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat perusterveitä ja välillä on vaan paska fiilis. Siinä vaiheessa, kun taistellaan oikeiden demoneiden kanssa, pitää hakea kunnollista apua tilanteeseen.

Kuuntele keskustelupätkä alta.

Eppu Salmista kuullaan Radio Novan kesäaamuissa arkisin klo 6-10.

Lue myös: Muusikkokollegat muistelevat kuollutta Linkin Park-solistia järkyttyneinä: "Sydäntäsärkevää"

Kilpailut

Uusimmat