Kuva: Mikko Räsänen

Joel Harkimo oppi isästään uusia puolia yhteisellä purjehdusmatkalla - "Ei huutanut kertaakaan"

27.08.2017 09:15 - Iiro Myllymäki

Joel Harkimon pitkäaikainen haave oli päästä purjehtimaan Atlantin yli isänsä Hjalliksen kanssa. Toive toteutui uuden tv-ohjelman kuvauksissa.

TV5:llä nähdään tänään sunnuntaina ennakkojakso uudesta Atlantin yli -sarjasta, jossa Harry ”Hjallis” Harkimo luotsaa suomalaisjulkkiksista koostuvaa miehistöä purjehdusmatkalla Atlantin valtameren yli. Reissulla on mukana muun muassa Hjalliksen vanhin poika, yrittäjä ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Joel Harkimo. Joelille yhteispurjehdus Atlantin yli isän kanssa oli ollut haave pikkupojasta lähtien. Hjallis on kokenut purjehtija, jonka meriiteissä on muun muassa 30 vuotta sitten suoritettu yksinpurjehdus maailman ympäri.

- Muistan, kun isä on kertonut tarinoita siitä, miten hän purjehti jäävuorten keskellä ja lentokaloja tippui kannelle. Viimeiset kolme vuotta olen hänelle sanonut, että nyt lähdetään Atlantin yli tai kohta on liian myöhäistä, Joel Harkimo kertoo Voice.fi:lle.

Joelin patistus tehosi, ja unelmasta tuli totta. Purjehdusmatka teki hyvää jo entuudestaan läheiselle isä-poika-suhteelle.

- Olemme paljon tekemisissä keskenämme, joten suurin osa keskusteluistamme on arkisia ja aika kevyitä. Tämän matkan aikana pääsi juttelemaan syvemmin enemmän oikeista asioista. Puhuimme muun muassa tulevaisuudensuunnitelmistamme, perheestä ja läheisistä ihmisistä, Joel Harkimo sanoo.

(kuva: Mikko Räsänen)

Hjalliksen rentous yllätti

Hjallis Harkimo tunnetaan suorasukaisena ihmisenä ja piinkovana bisnesmiehenä ja poliitikkona. Useampi Atlantin yli -ohjelmaan osallistunut ihminen sanoikin yllättyneensä Hjalliksen rentoudesta purjehduskokemuksen aikana. Esimerkiksi näyttelijä Mikko Leppilampi kuvaili Hjalliksesta paljastunutta poikamaista hauskuutta ”äärettömän positiiviseksi yllätykseksi”

Tämä puoli pääsi yllättämään myös Joel Harkimon, joka oppi isästään uusia puolia matkalla.

- Isä on vilkas, äkkipikainen ja temperamenttinen ihminen arkielämässä. Heti kun hän astuu veneeseen, hän on rauhallinen ja puhuu hitaasti, tsemppaa ja on positiivinen. Hän ei huutanut eikä räyhännyt kertaakaan. Hän oli aika iisisti veneessä ja osasi motivoida ryhmää ja luoda luottamusta. Se oli hieno nähdä, Joel Harkimo kuvailee.

Hjallis ja Joel Harkimon ja Mikko Leppilammen lisäksi ohjelmassa nähdään entinen Miss Suomi, juontaja Viivi Pumpanen, laulaja Arja Koriseva, jääkiekkolegenda Kimmo Timonen ja kokki Jyrki Sukula.

Atlantin yli alkaa tänään TV5:llä klo 21.00.

Lue myös: Viivi Pumpanen rajusta purjehdusmatkasta uutuussarjan kuvauksissa: "Ihmisiä lenteli sinne sun tänne"

Kilpailut

Uusimmat