Kuva: Mikko Räsänen

Satu Silvo paljastaa - häpesi Uuno-elokuvan roolia

13.10.2017 08:15 - Katariina Auvinen

Näyttelijä kertoo, että teatterikoulussa halveksittiin avoimesti hänen tekemiä rooleja.

Näyttelijä Satu Silvo, 55, opiskeli teatterikoulussa ankaran opettajan, Jouko Turkan, aikana. Silvo kertoi mietteitään näyttelijäuransa alkumetreistä Iskelmän Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa. Silvo esiintyi Niskavuori-filmatisoinnissa opiskeluvuosinaan. Seuraavana oli vuorossa Spede Pasasen tuottama Uuno Epsanjassa -elokuva. Elokuvassa Silvo esitti Rositan roolia. 

- Työt olivat totta kai tervetulleita juuri valmistuneena näyttelijänä. Tunsin myös Speden muutaman vuoden takaa, joten halusin totta kai tehdä ystäville palveluksia, Silvo muistelee. 

Hän kertoo, että jopa hulluksi haukuttu teatterikoulun opettaja Jouko Turkka aiheutti tietynlaisen häpeän ilmapiirin ensimmäisistä roolisuorituksista. 

- Kyllähän minua hävetti kamalasti ottaa Rositan rooli vastaan. Se Turkkalainen maailma oli niin erilainen, että Niskavuorta tehdessäni koulussa halveksittiin avoimesti jo sitä roolia. Kaikkea häpesi jotenkin koko ajan, se oli rasittavaa, Silvo kertoo. 

Satu Silvo ei ole omien sanojensa mukaan ikinä lakannut tuntemasta häpeää, mutta sillä ei ole enää isoa roolia hänen elämässään. 

- Nykyisin häpeä ei sillä tavalla enää kosketa. Sille ei saa antaa aikaa, koska elämä on niin paljon kauniimpaa ja hauskempaa, Silvo kiteyttää. 

Näyttelijä Satu Silvo on Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Iskelmän taajuudella tämän viikon sunnuntaina klo 14-15. 

Lue myös: Hyvää oloa säteilevä Satu Silvo, 54, paljastaa: "En ole käynyt vuosiin vaa'alla"

Kilpailut

Uusimmat