Kuva: Fotolia

Kaipaatko vipinää vällyjen väliin? Vain pieni määrä liikuntaa riittää

20.10.2017 13:15 - Katariina Auvinen

Pieni liikuntasuoritus piristää seksielämää ja taistelee samalla flunssaa vastaan.

Ei ole myytti, että liikunnalla kerrotaan olevan monia terveyshyötyjä. CNN-julkaisu uutisoi, että liikunta helpottaa sekä ehkäisee monia terveyteen liittyviä ongelmia. 

- Kun puhutaan terveysongelmien ehkäisemisestä, ei ole olemassa parempaa lääkettä kuin liikunta, kertoo lääkäri David Katz. 

Seksuaalinen halukkuus
Jos vällyjen välissä kaivataan vipinää, liikunta auttaa herättämään halut seksin puolella. Tutkimuksen mukaan erityisesti naiset, jotka harrastivat noin parikymmentä minuuttia liikuntaa päivässä, olivat seksuaalisesti halukkaampia. Tutkijoiden mukaan tämä johtuu muun muassa siitä, että liikunta stimuloi verenkiertoa kehon joka alueella. 

Ahdistuneisuus
Asiantuntijoiden mukaan ahdistusta helpottaa parhaiten korkeasykkeinen harjoittelu, kuten juoksu. Liikuntasuoritus vapauttaa enemmän hyvänolon hormooneja, jotka vaikuttavat vielä useiden tuntien jälkeen. 

Väsymys
Tunnetko tarvetta päiväunille? Liikunta on avainsana tässäkin asiassa. Liikunta piristää automaattisesti, joten päivällä kannattaa suunnata vaikka kävelylenkille raikkaaseen syysilmaan. Tutkimusten mukaan urheilevat ihmiset nukkuvat paremmin yönsä, joka osaltaan auttaa väsymyksen tunteeseen päivisin. 

Selkäkipu
Kipuilevan selän kanssa ei kiinnostaisi liikkua ollenkaan, mutta hellä liikunta itse asiassa on erinomainen hoitomuoto. Erityisesti selän lihaksien vahvistamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Mitä paremmassa kunnossa tukilihakset ovat, sitä vähemmän selkäranka rasittuu, julkaisu uutisoi. 

Mielihalut
Jos sinulla on vaikeuksia vastustaa iltapäiväkahvin kanssa usein tarjottuja pullia, voit joko valita makean tai vastaavasti liikkua hieman. Tutkija John Rateyn mukaan aivosi huutavat tällaisessa tilanteessa dopamiinia, joka on mielihyvähormoni. Tällöin pieni liikunta ajaa saman asian, selättäen himon. 

Immunipuolustus
Syysflunssa jyllää joka puolella, mutta et millään muotoa haluaisi sairastua. Vitamiinien lisäksi kannattaa panostaa myös liikuntaan. Erityisesti Aerobiset harjoitukset toimivat erinomaisena vastuksena pöpöjä vastaan. 

Lue myös: Paljonko päivässä pitää liikkua lisätäkseen elämäänsä kolme vuotta? Määrä yllättää

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat