Kuva: Fotolia

Paljonko päivässä pitää liikkua lisätäkseen elämäänsä kolme vuotta? Määrä yllättää

28.09.2017 19:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Parasta on, että aina ei ole edes pakko suunnata kuntosalille tai lenkkipolulle.

Liikunta tekee hyvää monella tapaa. Se virkistää mieltä ja pitää kehon kunnossa. Siksi se kannattaakin ottaa osaksi jokapäiväistä elämää.

Treenata kannattaa säännöllisesti, jotta tuloksia saa. Tutkijoiden mukaan esimerkiksi 150 minuuttia viikossa eli noin 21 minuuttia liikuntaa päivässä näyttää lisäävän elinikää noin kolmella vuolla. Toki vähempikin riittää, sillä jo tunnin aktiivinen liikunta viikossa lisää elinikää noin 2,4 vuotta.

Suuren suuria ponnistuksia ei siis välttämättä tarvita terveellisempään elämään. Riittää, että muuttaa edes pieniä asioita elämästään pala kerrallaan. Tehokkaita treenimuotoja ovat muun muassa rappusten käveleminen töihin päivittäin, käveleminen töihin tai toista kotiin, 30 minuutin seisominen toimistolla päivittäin sekä kotitöiden tekeminen noin tunnin ajan.

Jos siis hikiliikunta ei tunnu omalta, kannattaa liikkumista lisätä arkeen muilla keinoin. Jätä siis useammin auto kotiin ja hyppää pyörän päälle tai ota jalat alle, pienillä valinnoilla on nimittäin loppupeleissä yllättävän suuri vaikutus.

Aina kuntosalille tai lenkkipolulle ei kannata kuitenkaan suunnistaa. Milloin treeni on hyvä jättää väliin? Sen voit lukea aiemmin ilmestyneestä artikkelista, jonka löydät täältä.

Lue myös: Uusi tutkimus: Pienikin säännöllinen liikunta vähentää hurjasti riskiä sairastua syöpään

Lue myös: Liikunta vaikuttaa myös ihoon - katso miten

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat