Kuva: AOP

Retroristeilyn esiintyjälista kasvaa: Daze ja Aikakone mukaan

08.12.2017 21:03 - Mikko Räsänen

Maaliskuussa järjestettävä Retroristeily on jo lähes loppuunmyyty ennen ensimmäisiä artistijulkistuksia.

Maaliskuussa järjestettävä Retroristeily julkisti tänään ensimmäiset artistikiinnityksensä. Ysärikansaa tanssittaa neljättä kertaa järjestettävällä Retroristeilyllä ainakin tanskalainen Daze (kuvassa) sekä Aikakone. DJ-puolelle on kiinnitetty aiemmilta risteilyiltä tutut DJ Anssi Honkanen ja Tuottaja Jääskeläinen.

Radio Novan Retroperjantaita luotsaava Oku Luukkainen julkisti marraskuussa tiedon, että seuraava hänen vetämänsä Retroristeily järjestetään Viking Mariellalla 9.-11. maaliskuuta. Luukkainen luonnollisesti esiintyy itse risteilyllä, mutta muu ohjelmisto jätettiin tuolloin vielä paljastamatta. Se ei hillinnyt faneja, vaan lipunmyynti risteilylle on käynyt todella kuumana.

- Sain tällä viikolla tiedon, että 1700 paikkaa on jo varattu. Se tarkoittaa, että alle 200 hyttiä on enää jäljellä. Risteily on pian loppuunmyyty, Luukkainen iloitsee.

Kaikki aiemmatkin Retroristeilyt ovat olleet loppuunmyytyjä, ja liput on myyty loppuun kerta kerralta nopeammin. Tämä vuosi näyttää rikkovan edellisen loppuunmyyntiennätyksen, vaikka artistijulkistukset ovat vielä kesken.

- Lisää esiintyjiä julkistetaan lähitulevaisuudessa, Luukkainen paljastaa.

Nyt laivalla nähtävät Aikakone ja Daze eivät esittelyjä kaipaa. Aikakone oli 90-luvun suosituimpia kotimaisia dance-yhtyeitä, ja kappaleet kuten Odota, Tähtikaaren taa, Alla vaahterapuun ja Nti Groove ovat jo ysäriklassikoita.

Daze taas kuuluu 90-luvun vahvaan tanskalaisten dance-yhtyeiden rintamaan. Dazen suurimmat hitit olivat Superhero ja Tamagotchi. Yhtye on pysynyt ihailtavan aktiivisena vielä 2010-luvulla ja julkaissut uuttakin musiikkia. Esimerkiksi 2013 bändi osallistui Tanskan euroviisukarsintaan kappaleella We Own The Universe ja sijoittui toiseksi. Katso video kappaleesta alta.

Lue myös: Loviisalainen Pate juhli valtavissa dance-bileissä, yhtäkkiä dj kuulutti hänen nimensä

Kilpailut

Uusimmat