Kuva: AOP

Vieläkö muistat Poliisiopiston legendaarisen moottoriturvan? Saapuu Suomeen pitkälle kiertueelle

11.12.2017 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Michael Winslow tunnetaan virtuoosimaisena äänitaiturina.

Poliisiopisto-elokuvasarjasta tunnettu näyttelijä ja stand up -koomikko Michael Winslow saapuu ensi kevään Suomeen mittavalle kiertueelle. Mies on esiintynyt kaikissa seitsemässä alkuperäisessä Poliisiopisto-elokuvassa ja saanut ihailua osakseen imitoimalla mitä ihmeellisimpiä ääniä. Miehen Suomen-kiertue kattaa 25 paikkakuntaa. Winslow’n esitykset nähdään aikavälillä 1.3-12.5. Kiertue on pisin Suomessa järjestetty ulkomaisten stand up -esitysten sarja. Kiertueen paikkakunnat ja päivämäärät pääset katsomaan tästä linkistä.

Winslow’n matka kansainväliseen tähteyteen on vertaansa vailla. Lapsuuden kotiin ilmavoimien tukikohtaan Fairchildissa Washingtonissa ei saanut tuoda ystäviä, joten Winslow keksi mielikuvitusystäviä ja ääniä saadakseen ajan kulumaan.

Löydettyään kutsumuksensa viihdetaiteilijana hän liftasi Los Angelesin Venice Beachille ja oli peräti koditon voittaessaan palkinnon Chuck Berrisin The Gong Show -ohjelmassa. Palkinnoksi kuitatun 516,32 dollarin turvin mies pääsi pois kadulta ja kykeni hankkimaan auton päästäkseen esiintymään kaupungin lukuisille klubeille. Lopulta ohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski näkivät Winslow’n lämmittelemässä yleisöä ennen Count Basie Orchestran konserttia Long Beach Theaterissa. Tästä lähti liikkeelle Winslow’n kansainvälinen menestystarina.

Esimerkkeinä Winslow’n valtavasta ääniefektien valikoimasta voidaan mainita muun muassa Jimi Hendrixin kitarasoolo sekä Led Zeppelinin Robert Plant ja Jimmy Page. Lavalla on todistettu myös uskomaton kahden minuutin Star Wars -katkelma, johon Winslow tekee samanaikaisesti kaikki äänet: ihmisten, olentojen, laserien, rakettien ja räjähdysten.

Lue myös: Muistatko persoonallisesti puhuvan Poliisiopisto-hahmon? Tältä hän näyttää nykyään

Kilpailut

Uusimmat