Kuva: Fotolia

Kari sai taposta 9 vuotta vankeutta: "Laukaisin kerran ja se oli siinä"

14.12.2017 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Rosvoradiossa kuullaan tarinoita suomalaisten rikosten takaa.

Kun Kari Ahtila oli 38-vuotias, hän syyllistyi elämänsä vakavimpaan rikokseen. Hänen tarkoituksenaan oli häätää entisen puolisonsa elämää vaikeuttava Sami pois naisen asunnosta, mutta tilanne päättyi yhteen laukaukseen ja yhden ihmisen kuolemaan.

Ahtila kertoo Rosvoradion juontajalle, Jere Olliselle antamassaan haastattelussa, että tilanne karkasi käsistä pelon takia.

- Tiesin, että kyseessä on väkivaltainen mies. Hän oli jo aiemmin uhannut tappaa meidät kaikki. Tiesin myös, että hänellä on ase, sillä hän oli aiemmin riehunut paikallisessa pubissa aseen kanssa. Siksi otin kaverin aseen mukaan, ihan varmuuden vuoksi, hän kertoo.

- Menin sisälle asuntoon ja Sami oli siellä katsomassa tv:tä. Hän nousi ja sanoi; Nyt sä pelle kuolet! Hän tuli kohti pidellen tyynyä ja ajattelin, että hän piilottelee asetta. Koin tilanteen uhkaavana. Kerran laukaisin ja se oli sitten siinä.

Ahtila onnistui kuitenkin pakoilemaan tuomiota reilun vuoden ajan. Lopulta hänen kohtalokseen koitui ystävä, joka päätti myydä aseen, jolla tappo oli tehty. Se johdatti poliisit miehen jäljille.

Ahtila sai taposta yhdeksän vuotta vankeutta, jonka hän on nyt suoritanut. Mutta millaista on entisen rikollisen elämä nykyään? Entä miten vankiloissa tehdään kuuluisa mielentilatutkimus? Kuuntele Rosvoradiosta Ahtilan koko haastattelu. Haastattelu löytyy täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Sami, 36, selvisi vuosien huume- ja vankilahelvetistä - yksi hetki käänsi koko elämän suunnan

Lue myös: RadioPlay saapui Suomeen! – Ruotsissa ja Britanniassa menestynyt sovellus ladattavissa ilmaiseksi

Kilpailut

Uusimmat