Kuva: Shutterstock

Miten rakastetut kappaleet syntyvät? Uutuusohjelma paljastaa tarinoita biisien takaa

12.03.2018 14:15 - Reija Saarinen

Biisintekijän päiväkirja paljastaa suomalaisartistien ajatuksia kappaleiden teosta.

Uusi podcast-sarja, Biisintekijän päiväkirja, vie kuulijansa tunnettujen suomalaiskappaleiden alkulähteille. Juttua eteenpäin johdattelee laulajana ja lauluntekijänä tunnetu Leo Stillman, jolle radio-ohjelman tekeminen on ollut mielenkiintoinen haaste.

- Ohjelmassa käydään läpi laulujen syntyprosessia tunnettujen suomalaisten kanssa. Keskustelut ovat sellaisia, joita artistit usein keskenään käyvät, mutta joille ei yleensä esimerkiksi haastatteluissa ole aikaa, Stillman kertoo.

Ohjelmassa perehdytään muun muassa Aleksanteri Hakaniemen, Ellinooran ja Tuure Kilpeläisen ajatuksiin. Vaikka kaikki ovat persoonina todella erilaisia, löytyy heistä Stillmanin mukaan yllättävänkin paljon samaa.

- Hauskinta on se, miten paljon yhteistä biisintekijöillä on. Kaikille se musiikki on todella tärkeää. Oikeasti sillä ei ole mitään väliä kukä sä olet, musiikki kuuluu kaikille. Siksi on ollut ihanaa tuoda se fakta ihmisten tietoisuuteen.

Stillmanin mukaan keskusteluissa ajaudutaan myös syvällisiin aiheisiin. Suuret tunteet ovatkin osa ohjelmaa.

- Luvassa on hyviä tarinoita kappaleiden takaa. Puhetta epäonnistumisista, oivalluksista ja onnistumisista. Paljon on myös koskettavia juttua. Sitä kuunnellessa voi herkistyä, mutta myös nauraa.

Vaikka jokainen ohjelman vieraista oli Stillmanille tuttu jo entuudestaan, oppi hänkin heistä uutta.

- Arttu Lindeman yllätti ehkä eniten. Hän on siis tehnyt kappaleita jo ala-asteelta saakka, eli musiikki on ollut suuressa osassa jo ennen kaikkea tubehommaa.

Kaikki sarjan jaksot kuulet täältä.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Vuoden tulokkaaksi valittu Leo: "Moni ajattelee minun olevan ylimielinen"

Kilpailut

Uusimmat