Kuva: Getty Images

Fani kertoi J.K. Rowlingille masennuksestaan - kirjailijalta kaunis vastaus

21.03.2018 22:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Harry Potter -tarinat ovat pelastaneet lukuisten fanien lisäksi myös kirjailijan itsensä.

Harry Potter -kirjoillaan kuuluisuuteen noussut J.K. Rowling, 52, on useasti osoittanut empaattisuutensa yhteisöpalvelu Twitterissä. Nyt nainen on vastannut henkilökohtaisesti Twitterissä Harry Potter -fanille, joka kertoi kärsivänsä vakavasta masennuksesta.

Sally-niminen nainen kirjoitti Rowlingille osoitetussa julkisessa päivityksessään, että nyt vakavan masennuksen vaiheessa hän on jälleen kääntynyt Harry Potter -kirjojen puoleen ”vahvistaakseen suojeliustaan”. Suojeliuksella tarkoitetaan Potter-kirjoissa loitsulla luotavaa, ihmistä suojelevaa myönteistä voimaa.

”Miljoonat kiitokset J.K. Rowlingille taianomaisesta pakopaikasta, joka on aina olemassa, kun sitä tarvitsee”, Sally kirjoittaa.

J.K. Rowling huomasi tämän viestin ja vastasi naiselle.

”Nuo tarinat pelastivat niiden kirjoittajankin. Mikään ei tee minua iloisemmaksi kuin ajatus siitä, että nuo tarinat pääsivät leviämään ja pelastamaan muitakin. Pidä suojeliuksesi voimakkaana”, Rowling kirjoittaa.

Kirjailijan vastausta on kiitelty Twitterissä, ja monet ovat kertoneet, miten Potter-tarinat ovat heitä auttaneet.

”En olisi tuota osannut paremmin sanoa.”

”Hakeudun Potterien pariin huonoina päivinäni, olivat ne sitten kirjoja tai elokuvia. Niistä on tullut turvapaikkani.”

”Teen aivan samoin, kun huomaan ankeuttajien painavan minua alas synkkyyteen. Ihmiset kiusaavat minua siitä, miten usein luen Potterit uudelleen, mutta ne ovat auttaneet minua enemmän kuin he voivat uskoakaan.”

Rowling on aiemminkin lohduttanut fanejaan, jotka ovat läpikäyneet synkkiä aikoja. Viime vuonna hän vastasi eräälle twiittaajalle seuraavalla tavalla:

”Joillain kaikkein lahjakkaimmista, menestyneimmistä ja upeimmista ihmisistä on tai on ollut masennusta. Et ole yksin. Halauksia.”

Omakohtainen kokemus vaikeuksista

Rowling on avoimesti kertonut oman elämänsä vaikeuksista ja siitä, miten paljon vastoinkäymisiä hän kohtasi ensimmäistä Harry Potter -kirjaa kirjoittaessaan. Pian sen jälkeen kun Rowling oli aloittanut kirjoittamisen hänen äitinsä kuoli. Tämä syöksi Rowlingin masennukseen eikä hän saanut jatkettua kirjoittamistaan. 

Rowling lähti vuodeksi Portugaliin opettamaan englantia ja asetti tavoitteekseen saada kirja valmiiksi tuona aikana. Näin ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan nainen meni naimisiin, sai lapsen ja erosi. Britteihin palattuaan Rowling oli työtön yksinhuoltaja ja kamppaili edelleen masennuksen kanssa. Hän käytti vähän vapaa-aikansa kirjoittamiseen ja sai lopulta ensimmäisen Potter-kirjan käsikirjoituksen valmiiksi. Hän joutui lähettämään käsikirjoituksen 12 kustantajalle ja kohtaamaan hylkäyksen toisensa jälkeen ennen kuin Bloomsbury-kustantaja lopulta päätti julkaista kirjan.

Loppu on historiaa.

Lue myös: J.K. Rowling tiivisti itkunauru-emojin todellisen luonteen yhteen lauseeseen - oletko samaa mieltä?

Lähteet: Huffington Post, Year On

Suosittelemme

Uusimmat