Kuva: Mikko Räsänen

Saara Aalto liikuttui kyyneliin Aviciin kohtalosta - "Miksi kukaan ei pelastanut häntä?"

02.05.2018 13:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 3 908 kertaa

Saara Aallon mielestä musiikkibisnes on niin raaka, että jokaisella artistilla pitäisi olla oma henkilökohtainen terapeutti.

Saara Aallolla, 31, on kokemusta musiikkibisneksestä sekä Suomessa että Isossa-Britanniassa. Aalto kertoo Iskelmän Sadun sunnuntaivieras -ohjelman haastattelussa, että etenkin maailmalla musiikkibisnes on todella rankkaa.

- On jäätävän raakaa, mitä tuolla tapahtuu. Sitä ei pysty suomalainen käsittämään, vaikka olisi ollut Suomen musabisneksessä. Se on aivan erilaista, Aalto sanoo Satu Kotosen haastattelussa.

Saara Aallon mukaan musiikkibisneksessä joutuu koko ajan miettimään, kehen voi luottaa ja kehen ei. Hänen mukaansa alalla on paljon epärehellisyyttä, ja päätökset yhteistyökumppaneista pitää tehdä luottaen omaan intuitioon ja ihmistuntemukseen. Aalto uskoo, että häntä auttaa kansainvälisessä musiikkibisneksessä se, että hän on tehnyt musiikkia ammatikseen jo pitkään. Hän myös tietää omat arvonsa ja kunnioittaa niitä.

- Kanssani työskentelevät ihmiset alkavat arvostaa minua paljon, koska he näkevät, että olen reilu. Kanssani tykätään tehdä töitä, koska en kuseta ketään, Aalto sanoo.

Rankalla musiikkibisneksellä on monia uhreja. Viimeisin esimerkki on ruotsalainen huippusuosittu DJ ja tuottaja Avicii, joka kuoli 28-vuotiaana. Julkisuus ja keikkailuun liittyvät paineet johtivat miehellä vakavaan alkoholiongelmaan, ja lopulta mies päätyi tekemään itsemurhan. Saara Aalto katsoi hiljattain Aviciista tehdyn dokumentin ja liikuttui syvästi.

Avicii kuoli 28-vuotiaana. (kuva: Getty Images)

- Katsoin dokumentin väsyneenä ja itkin ja mietin, että pelastakaa tuo poika ja miksi häntä ei kukaan pelastanut. Dokumentissa näkyi hyvin ihmisten rahanahneus tässä musiikkibisneksessä. Kukaan ei mieti sitä, mikä on ihmiselle inhimillistä ja henkisesti tärkeää. Menestyksen mittareina ovat vain raha, listaykköset ja striimausmäärät, Aalto sanoo.

Naisen mukaan tällaisessa tilanteessa on helppo sokeutua ja alkaa ajatella, että nämä todella ovat ainoat menestymisen mittarit ja tärkeät asiat elämässä. Aallon mukaan näillä ei kuitenkaan lopulta ole mitään merkitystä, vaan henkisen hyvinvoinnin pitäisi aina mennä kaiken muun edelle. Nainen toivoo, että kaikilla artisteilla olisi koko ajan saatavilla ammattiapua henkisen jaksamisen tueksi.

- Yksi konkreettinen keino olisi, että kaikilla olisi oma terapeutti tai life coach aina mukana. Minulla on kaksi life coachia eri maissa. Pystyn käymään heidän kanssaan asioita läpi tarpeen vaatiessa.

Kuuntele Saara Aallon koko haastattelu Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa sunnuntaina klo 14-15.

Lue myös: Saara Aallon uusi albumi on harmillisen vaisu - miten käy kansainvälisen tähteyden?

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat