Kuva: Harri Hinkka

Suomalaisen radiokanavan yllätysveto - soittaa koko Eppu Normaalin tuotannon aakkosjärjestyksessä

23.08.2018 09:00 - Reija Saarinen

Tämän lisäksi luvassa on yhtyeen jäsenten haastatteluita.

Maailman tamperelaisin radiokanava kunnioittaa Suomen kaikkien aikojen suosituinta rockbändiä Eppu Normaalia soittamalla yhden päivän aikana koko yhtyeen tuotannon aakkosjärjestyksessä.

Ysiviisseiskan Eppu Normaali -päivää vietetään keskiviikkona 29. elokuuta, eli samana päivänä, jolloin Eppu Normaali -veistos julkistetaan kaikille avoimessa kansanjuhlassa Ylöjärvellä.

Ikivihreiden kappaleiden lisäksi kanavalla kuullaan päivän aikana myös bändin jäsenten haastatteluja sekä fanien tarinoita omista Eppu-suosikeistaan.

- Kun yhtyeen elämäntyötä kunnioitetaan veistoksella, niin kyllä näin mahtavaa uraa pitää kunnioittaa myös tarjoamalla yleisöllemme mahdollisuus nauttia koko tuotanto aasta äähän. Aakkosjärjestyksessä soittaminen antaa mielenkiintoisen perspektiivin yhtyeen musiikkiin, kun alkuaikojen punkbiisin perään voi tulla seesteistä aikuisrockia 2000-luvulta. Luvassa on järkälemäisiä hittejä, nostalgiaa ja harvinaisuuksia, joita ei ole kuultu vuosikausiin. Tähän ei pysty mikään muu kuin maailman tamperelaisin radiokanava, radio 957, toteaa kanavan ohjelmajohtaja Ari Ojala.

Vuonna 1985 perustettu Radio 957 otti Eppujen musiikin aikoinaan soittoon jo ensimmäisessä lähetyksessään, joten suhde yhtyeeseen on ollut lämmin jo vuosien ajan.

- Kun olimme vuonna 1986 Eppujen kanssa Tanskan Roskilde-festivaaleilla esiintymässä, annoimme suoran radiohaastattelun Radio 957:aan. Harmi vain, että haastattelu keskeytti tuolloin erittäin suositun treffiohjelman Tule ja puserra, minkä vuoksi Radio 957 sai muun muassa pommiuhkauksen!, Juha Torvinen muistelee.

Radio Ysiviisseiskan Eppu Normaali -päivä alkaa 29. elokuuta kello 06.00 hitillä Afrikka, sarvikuonojen maa ja jatkuu kunnes taajuudelta kajahtaa Historian suurmiehiä -albumin raita numero kuusi Älä katso.

Lue myös: Eppu Normaalin Pantse Syrjän sävellykset ovat liikuttaneet sukupolvia - palkittiin elämäntyöstä

Lue myös: Eppu Normaalin kosteat kasarisekoilut Juicen ja Popedan kanssa: "Luojan kiitos ei ollut kamerakännyköitä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat