Kuva: Senja Rapila

Anssi Kelan jännittävin keikka syntyi 143 metrin korkeudessa - "Mietin, että mitäköhän tästä tulee"

23.09.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Mies on esiintynyt mitä erikoisimmissa paikoissa.

Laulaja Anssi Kela julkaisee piakkoin uuden Ääriviivoja-albumin, jonka jälkeen hän lähtee myös konserttikiertueelle. Miehelle konserttisalit ja festarilavat ovat tuttuja, mutta hän on tehnyt hämmästyttävän paljon keikkoja mitä erikoisemmissa paikoissa. 

Mies nimittäin kapusi vuonna 2016 Helsingissä Tennispalatsin katolle, jossa hän soitti ilmaiskeikan. 

- Päätimme, että teemme tempauksen, jossa menemme Tennispalatsin katolle mies ja kitara -meiningillä. Tempausta ei edes markkinoitu mitenkään sen kummemmin. Ilmoitin tuolloin Facebookissa, että tälllainen juttu on tulossa, tulkaa katsomaan, Kela muistelee. 

Hän mietti, että kuuntelemaan voisi saapua vain muutama koiranulkoiluttaja. Toisin kuitenkin kävi, koko Tennispalatsin etuosa ja Kampin aukio oli tupaten täynnä ihmisiä. Kela yllättyi todella. 

- En ollut henkisesti ollenkaan varautunut siihen määrään ihmisiä, hän muistelee. 

(kuva: Senja Rapila)

Tuulivoimalan katto kutsui 

Mies kertoo vielä pelkäävänsä korkeita paikkoja, mutta korkealla tapahtuvat keikat eivät jääneet siihen. Nimittäin Ääriviivoja-albumin Ilves-singlen ja konserttisalikiertueen julkaisu tapahtui 143 metrin korkeudessa tuulivoimalan katolla. 

- Se oli kyllä jännittävin esiintymispaikka tähän mennessä. Tuulivoimala oli muistaakseni 143 metriä korkea. Olin luullut, että voimalat olisivat vain noin 50 metriä korkeita. Esitin silloin Ilves-kappaleen päällä ja oli mukavaa asettaa itselleen haasteita, hän kertoo. 

Mies pohti ensin, tulisiko keikasta yhtään mitään, mutta päätti toteuttaa sen kunnialla. 

- Mietin, että tuleekohan tästä mitään, koska oikeesti vähän jännitän korkeita paikkoja. Sitten kuitenkin päätin, että olen täällä duunissa, aion hoitaa hommani kunnialla ja kun sellainen vaihe naksahti päälle, niin keikka sujui oikein hyvin. 

Kela ei anna korkeiden paikan pelon millään tavalla estää häntä. 

- Mun mielestä on syytäkin vähän asettaa haasteita itselleen ja tehdä sellaisia asioita, jotka saattavat hieman pelottaakkin. Niistä kokemuksista tulee yleensä ulos piirun verran vahvempana, hän kiteyttää. 

Suunta on alaspäin

Lentokonekeikka vielä Kelan nimistä puuttuu, mutta mies havittelee kuitenkin seuraavaksi korkeuksien sijaan aivan päinvastaista. 

- Kaivoskeikka olisi hyvin upeaa toteuttaa ja se mahdollisesti onkin haaveissa, mies kertoo. 

Lue myös: Anssi Kela löysi traagisesti kuolleen isänsä vanhan pianon itselleen - jakoi upean tarinan

Anssi Kela lähtee myös konserttisalikiertueelle, joka startataan 28. syyskuuta Lohjalta. Saat hankittua liput ja näet paikkakunnat täältä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat