Kuva: Getty Images

Suomalaisjuontaja muistelee jäätymistään Ed Sheeranin edessä: "Silloin kysymysten taso romahti"

27.09.2018 12:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ed Sheeran konsertoi Suomessa ensi kesänä.

Radio Novan Retroperjantai-ohjelman juontaja Oku Luukkainen muistelee tuoreessa haastattelussa tapaamistaan megatähti Ed Sheeranin kanssa. Luukkaisen mukaan tapaaminen sijoittuu vuoteen 2014, eli Sheeranin X-levyn julkaisun yhteyteen.

Tuolloin Luukkainen matkusti Tukholmaan tekemään haastattelua muusikosta, joka lukeutuu myös hänen omiin suosikkeihinsa.

- Olen todella kova fani ja siksi odotin haastattelua todella paljon. Huomasin myös, että jännitin tapaamista huomattavasti enemmän kuin yleensä, Luukkainen kertoo.

Yleensä suurten megatähtien haastatteluissa aikataulu on tarkka. Tämän vuoksi toimittajilla on yleensä aikaa vain muutama minuutti oman haastattelunsa tekemiseen. Näin Luukkainen oletti tilanteen olevan myös tällä kertaa.

- Olin valmistautunut muutaman minuutin mittaiseen haastatteluun noin kymmenellä kysymyksellä. Kun minut sitten vietiin huoneeseen, jossa Sheeran oli, minulle todettiin, että aikaa on 25 minuuttia.

Siinä vaiheessa totuus iski vasten Luukkaisen kasvoja. Jännitys kasvoi ja kädet hikoilivat. Pääkin saattoi lyödä tyhjää.

- Kysymyksiä esittäessäni tajusin, että Ed on aika väsyneen oloinen. Hän vastasi ammattimaisesti, mutta hyvin lyhyesti. Viiden minuutin jälkeen tajusin, ettei kysymyksiä enää ole jäljellä, vaikka aikaa on vielä 20 minuuttia.

Luukkaisen mukaan tästä eteenpäin tilanne olikin lähinnä kiusallinen.

- Siinä vaiheessa kysymysten taso romahti täysin. Kysyin esimerkiksi Sheeranilta, että mikä on hänen lempieläimensä, johon hän vastasi kissa. Jatkoin sitten siitä, no minkälaisista kissoista hän sitten oikein tykkää, Luukkainen muistelee.

- Tämän lisäksi saatoin olla myös pitkään hiljaa ja vaan katsoa häntä miettien, että mitä hittoa kysyn seuraavaksi. Hän oli kuitenkin todellinen ammattilainen eikä kummastellut toimittajan käytöstä lainkaan.

Lopulta homma saatiin pakettiin ja Luukkainen poistui paikalta. Muutama vuosi myöhemmin kaksikko kuitenkin kohtasi uudelleen.

- Tavattiin sitten hiukan myöhemmin Norjassa uuden albumin tiimoilta. Tuohon haastatteluun valmistauduin melko paljon paremmin. Kerroin hänelle myös edellisestä tapaamisestamme, ja hän totes: tällä kertaa teen tästä hommasta helppoa. Ja sen hän myös teki.

Tuolloin Sheeran myös kertoi jotain sellaista, mikä sai monet suomalaisfanit onnesta sekaisin.

- Tuossa haastattelussa hän myös paljasti, että on tulossa piakkoin Suomeen ja nythän tuo hetki koittaa, kun ensi kesänä mies konsertoi Helsingin Malmin lentokentällä, Luukkainen naurahtaa.

Ed Sheeran, Malmin lentokenttä 24. heinäkuuta 2019.  Lippukauppaan pääset tästä.

Lue myös: Ed Sheeran saapuu Suomeen - "läsnäolo ja karisma ovat jotain uskomatonta"

Kilpailut

Uusimmat