Kuva: Shutterstock

Tanssitko humalassa alasti pöydällä ja nyt katumus iskee? Lue krapulan viisi eri vaihetta

14.10.2018 15:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Esimerkiksi katumus on yksi krapulapäivän teemoista.

Jomottaako päätä? Tuntuuko, että maailma kaatuu? Useat meistä ovat kokeneet krapulan hirveyden ja maanneet peiton alla täristen miettien, miksi sitä piti nauttia alkoholia niin runsaasti. Olo saattaa olla aluksi energinen, mutta alkoholin haihtuessa elimistöstä kokonaan, alkavat katumus ja väsymys painaa mieltä. Odyssey-verkkosivusto on listanut krapulan viisi eri vaihetta, jotka jokainen kokee kostean illan jälkeen.

1. Krapulan syy

Ensimmäinen vaihe on tietenkin alkoholi ja sen runsas nauttiminen. Pitkä ilta venyy yöksi ja bileet ovat käynnissä tuntikausia. Tästä se kaikki lähtee. 

(kuva: Shutterstock)

2. Aamuinen energiapiikki

Kun alkoholi vielä virtaa veressä muutaman tunnin yöunien jälkeen, saatat aamulla olla todella energinen. Innostut kaikesta, yrität herättää muita ja haluat tehdä paljon asioita - koko elämä tuntuu täydellisen onnelliselta!

(kuva: Shutterstock)

3. Romahdus

Kaikki mielihyvä katoaa ja energiat loppuvat kun seinään. Paha olo valtaa koko ruumiin eikä mikään ruoka tai juoma maistu. Tässä vaiheessa alat jo tuntemaan fyysisen pahanolon lisäksi myös henkistä huonovointisuutta. Josta seuraakin vaihde neljä.

(kuva: Shutterstock)

4. Katumus

Kyllä, morkkis iskee ja pahasti. Alat häpeämään edellisen illan juttujasi. Saatoit huutaa, nauraa tai itkeä omasta mielestäsi väärässä paikassa tai tehdä jotain todella noloa, kuten tanssia alasti pöydällä. Katumus saattaa kestää päiviä, mutta yleensä siitä selviää yhden päivän krapulan aikana.

(kuva: Shutterstock)

5. Muutut laiskiaiseksi

Energiavarastot ovat tyhjät, olet kokenut romahduksen ja katumus jyskyttää pääkopassa. Mitä voit tehdä? No nukkua! Krapulalääkkeistä kenties parhain on nukkuminen ja lepääminen. Muutut veltoksi ihmishyytelöksi, joka haluaa vain ummistaa silmänsä ja unohtaa koko bileviikonlopun.

(kuva: Shutterstock)

Lue myös: Huonoja uutisia: Krapula kestää tutkitusti vähintään kahdeksan tuntia!

Lue myös: Rasvainen ruoka on pahinta, mitä voit syödä krapulassa - lue, mitä muuta kannattaa välttää

Lähde: Odyssey

Kilpailut

Uusimmat