Kuva: YouTube

Resident Evil -kuvauksissa vahingoittunut stuntnainen avautui tuskastaan - käsivarsi repeytyi irti

13.12.2018 10:45 - Katariina Auvinen

Milla Jovovichin stuntnaisen käsivartta ei löydetty koskaan onnettomuuspaikalta.

Kolme vuotta sitten kuvattiin Resident Evil -elokuvan viimeistä osaa Johannesburgissa Etelä-Afrikassa. Elokuvaa tähditti tuolloin Milla Jovovich, jonka stuntit hoiti muun muassa Olivia Jackson, 35. Action-elokuvassa oli paljon vauhdikkaita ja vaarallisiakin kohtauksia, johon tarvittiin stunttinäyttelijän apua. 

Eräs stuntti meni kuitenkin niin karmeasti pieleen, että Jackson ei ole vielä tänäkään päivänä toipunut siitä. Naiselta jouduttiin amputoimaan toinen käsi ja hänen kasvonsa vahingoittuivat pahasti. Sen lisäksi hänen olkapäänsä meni niin pahasti sijoiltaan, että se vaikeuttaa hänen elämäänsä. Naiselta puhkesi myös keuhko ja hänen kylkiluitaan murtui rytäkässä. 

Oli aivan hilkulla, ettei nainen menettänyt henkeään onnettomuudessa. Jacksonin oli määrä tehdä kaksintaistelustuntti, mutta yllättävän sateen vuoksi se peruuntui. Sen sijaan elokuvayhtiö määräsi Jacksonin tekemään moottoripyörällä tehtävän kohtauksen, joka meni karmealla tavalla pieleen. Nainen syöksyi moottoripyörän selästä voimalla. Hän törmäsi elokuvakameraan, jonka jälkeen Jackson jäi taistelemaan hengestään. 

Jacksonin oli määrä kiihdyttää moottoripyörällä nopeasti. Maastoauto, johon oli asennettu kamera, määrättiin ajamaan moottoripyörää kohden. Kameran oli tarkoitus kuvata ensin moottoripyörän lähestymistä maan tasalta, mutta nousta sitten nopeasti naisen pään ylitse, jotta tämä olisi päässyt ajamaan kamera-auton ohitse. Kamera ei kuitenkaan noussut tarpeeksi nopeasti, jonka johdosta nainen törmäsi kameraan koko voimalla. 

Onnettomuuden voimakkuudesta kertoo se, että naisen vasen käsi katkesi täysin rytäkässä. Sitä ei löydetty ikinä. 

Nyt nainen on vaatinut kamerasta huolehtineelta yhtiöltä oikeusteitse korvauksia menetetystä urasta sekä kivusta yhteensä 2.2 miljoonan punnan verran. 

Jackson on näytellyt stuntteja muissakin nimekkäissä elokuvissa kuten; Mad Maxissa, Guardians of the Galaxyssa ja Star Warsissa. 

Alla olevalla videolla Jackson kertoo vammoistaan ja onnettomuudestaan. 

Lue myös: Tänään tv:ssä: Zombie-elokuva, jota ei esitetty Suomen elokuvateattereissa

Lue myös: “Pelottaa niin, että on pakko keskeyttää ja laittaa valot päälle” - Arvostelussa: Resident Evil 7: Biohazard

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat