Kuva: Mikko Räsänen

Pamela Tola muisteli Kolmistaan-sarjan kuvauksia: "Yritä siinä sitten pidätellä yrjöä"

26.12.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Tola toivoo, että katsoja saa sarjasta vastapainoa normien ja rajoitusten täyttämälle arjelle.

Näyttelijä Pamela Tola, 37, tähdittää Kolmistaan-komediasarjan toista tuotantokautta tutussa Vilman roolissa. Sarjan muissa pääosissa nähdään näyttelijät Lauri Tilkanen, 31 ja Eero Ritala. 35.

Tola kertoo kuvausten olleen hauska projekti, sillä ”henkilöt ovat niin älyttömiä, että he voivat tehdä melkein mitä vaan.”

- On ollut todella hauskaa, koska se on jotenkin niin älyvapaata se meininki, Tola naurahtaa roolihahmojen edesottamuksista.

Tolan mukaan tuttuun rooliin palaaminen tuntui hyvältä. Toisella kaudella hahmoa ei tarvinnut "enää paljoa synnytellä,” vaan työskentely lähti sujumaan vaivattomasti.

- Se on vähän kuin kotiin palaisi. Laurin ja Eeron kanssa on ollut kiva työskennellä, se on niin tiivistä tekemistä.

Tola kertoo, että sarja tuntuu kolmikon yhteiseltä ja omalta jutulta.

- On sellainen olo, että tämä on meidän juttu ja olemme luoneet sen jotenkin, näyttelijä jatkaa.

"Yrittää siinä sitten pidätellä yrjöä"

Tolan mukaan vaativinta kuvausten aikana oli tiukka aikataulu ja välillä näyttelijä sai miettiä, missä välissä ehtisi pitää vessatauon tai haukata välipalaa. Kiireinen aikataulu ei kuitenkaan ollut haastavinta, mitä Tola kohtasi kuvausten aikana.

- Haastavinta ehkä kuitenkin oli se, että piti vatsataudissa näytellä. Tuollaisia ääritilanteita aina välillä tulee, Tola paljastaa.

Yllättävästä tilanteesta huolimatta nainen muistelee tapausta pilke silmäkulmassaan.

- Yrittää siinä sitten pidätellä sitä yrjöä ja ohjaaja sanoo, että nyt sinä kyllä näytät vähän väsyneeltä, Tola nauraa.

- Se on vaan se oma fiilis, että harvemmin se ulospäin näkyy mutta aina välillä on sellaista, että joudutaan puolikuntoisenakin näitä hommia tekemään.

Yhteneväisyyksiä roolihahmo Vilman kanssa

Kolmistaan-sarjan toisella tuotantokaudella vauhdikkaasta ja menevästä kolmikosta on tullut pienen tytön vanhempia, jotka harjoittelevat nyt myös vastuun kantamista. Tola pohtii, että sarjassa roolihahmot eivät ole kovinkaan tuomitsevia, vaan ennemminkin vapaamielisiä. Näyttelijä löytää jonkin verran samaistumispintaa roolihahmoonsa Vilmaan.

- Kyllä minäkin koen, että olen impulsiivinen ihminen ja tykkään innostua asioista. Mieluummin lähden tekemään kuin olen tekemättä.

Näyttelijän mukaan sarjan päähenkilöiden elämänasenteesta löytyy piirteitä, joista meidän tulisi ottaa useammin mallia arjen kiireiden keskellä puurtaessa.

- Toivon, että ihmiset saavat sarjasta vastapainoa vaatimusten, normien ja rajoitusten maailmalle. Asioita voi ajatella monella tapaa, joskus kun katsoo boksin ulkopuolelta, se voi olla ihan virkistävää.

Lue myös: Pamela Tola hyppäsi lastenkirjan hahmon rooliin: "Se oli ihan mahtavaa"

Lue myös: "Pidän siitä, että katsojalle tulee pieni myötähäpeä" - Eero Ritala kertoo huumorin tekemisestä

Lue myös: Lapsena orvoksi jäänyt Pamela Tola: Nuorena joulu oli ahdistavaa aikaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat