Kuva: Mikko Räsänen

IS: Madventures tekee paluun - "Löydettiin viimein paikka, joka on maailman ihmeellisin"

12.01.2019 13:45 - Senja Rapila

Riku ja Tunna lähtevät seikkailemaan tällä kertaa Suomen kamaralle.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat kertoneet palaavansa jälleen Madventures-sarjansa pariin. Matkailuohjelmaa esitettiin Subilla vuosina 2002-2009. Kaksikko seikkaili ohjelmassa toinen toistaan mielenkiintoisemmissa matkakohteissa, tutkien erilaisia kulttuureita ja ilmiöitä.

Madventures ei kuitenkaan lähde uudella kaudellaan maailmalle, vaan keskittyy kotimaan matkailuun. 

– Ollaan pitkään kelattu että milloin reput pakataan. Mietittiin, minne lähdetään. Löydettiin viimein paikka, joka on maailman ihmeellisin ja päräyttävin mesta, maailman onnellisin maa ja siellä puhutaan maailman hämmentävintä kieltä, Tunna kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Miksi sitten juuri Suomi? Kaksikko avasi syitä maan valintaan omalla Instagram-tilillään:

"Meiltä kysytään usein, mikä on kaikkein merkityksellisin yksittäinen hetki jonka olemme matkoillamme kokeneet. Vastaamme aina: ”Se on se hetki, kun pitkän reissun jälkeen tulee Suomeen ja ymmärtää, miten poikkeuksellinen mesta tänne on onnistuttu rakentamaan.” Mesta, joka valittiin viimeksi tänä vuonna maailman vähiten epäonnistuneeksi valtioksi – ja jossa elää maailman tutkitusti onnellisin kansa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin."

View this post on Instagram

Rakkaat räkäpetterit ja pissaliisat, hyvä Madventures-yhteisö. Meillä on teille IHAN JÄRJETTÖMÄN SUURIA uutisia! Olemme matkanneet miljoonia kilometrejä ympäri tätä pärinäistä planeettaa ja oppineet loputtoman paljon muista kulttuureista ja ihmisyydestä. Jotain olemme silti jääneet kaipaamaan. Siispä ylpeänä ja RÄÄVITTÖMISSÄ FIILIKSISSÄ voimmekin paljastaa, että Madventuresin seuraavan tutkimusmatkan kohde on se, jota olette jo pitkään ehdottaneet meille, eli syrjäinen, outokielinen, hullu ja maailman onnellisimmaksi maaksi valittu, rakas kotimaamme, isänmaamme ja synnyinmaamme SUOMI! Miksi Suomi? Meiltä kysytään usein, mikä on kaikkein merkityksellisin yksittäinen hetki jonka olemme matkoillamme kokeneet. Vastaamme aina: ”Se on se hetki, kun pitkän reissun jälkeen tulee Suomeen ja ymmärtää, miten poikkeuksellinen mesta tänne on onnistuttu rakentamaan.” Mesta, joka valittiin viimeksi tänä vuonna maailman vähiten epäonnistuneeksi valtioksi – ja jossa elää maailman tutkitusti onnellisin kansa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Mutta millainen on Madventuresin Suomi? Olemme aina löytäneet parhaat oivallukset äärimmäisyyksistä ja eriskummallisuuksista. Ja tähän tarvitsemme nyt parhaita asiantuntijoita apuun, eli teitä, rakkaat ihmiset, medburgerit, suomalaiset! Me kysymmekin, kuka, mitä, miksi?! Tunnetko väkivahvan shamaanin tai Väinämöisen tietoa panttaavan tietäjän? Asuuko naapurissasi noita tai kuuluuko ystäväpiiriisi kylän viisain peräkammarinpoika, karvanoppajohtaja tai läpitatskattu kaverisi, joka nostaa peniksellään 30 kilon painon? Tiedätkö paikan jonne on haudattuna myyttinen Sampo? Hiihdätkö hirven kiinni alasti? Vai tulisiko mielestäsi paikallista rastafariyhteisöä käydä moikkaamassa (Haile Selassie vaan heille sinne) vai tulisiko meidän sen sijaan mennä kuuntelemaan, mitä joensuulaisella skinheadilla tai salolaisella subutex-narkomaanilla on sanottavanaan? Millainen on se Suomi joka tänne on 10 000 vuodessa rakentunut? Ja keitä me olemme? KERTOKAA MEILLE JA OSALLISTUKAA, laittakaa ilmiantojanne inboksiin, outboksiin, shoutboksiin tai suksiboksiin! #madventures

A post shared by Madventures (@madventuresofficial) on

Kaksikko haluaakin suomalaisilta vinkkejä siihen, mihin kaikkialle heidän kannattaisi Suomessa matkustaa.

– Me halutaan pyytää kaikkia ohjelman ystäviä ja isänmaallisia suomalaisia neuvomaan mistä meidän pitäisi Suomessa tehdä juttuja. Kuka on se viisain peräkammarin poika tai viisain tyttö joka meidän pitäisi tavata? Riku sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös: Janne istuu elinkautista murhasta: "En tule koskaan vaatimaan uhrien omaisilta anteeksiantoa"

Lue myös: Miksi tekisin mitään maapallon eteen, kun Kiinassa pilataan kuitenkin kaikki? Riku ja Tunna vastaavat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat