Kuva: Katariina Auvinen

Happoradion Aki Tykin neuvo nuorille tekijöille: "Huterille jäille ei kannata heittäytyä kokonaan"

20.01.2019 10:15 - Katariina Auvinen

Aki Tykin musiikkiura ei ole ollut aina ruusuilla tanssimista.

Happoradio- yhtye julkaisi vastikään uuden singlen, Tehdään jotain kaunista, joka on noussut nopeasti fanien suosioon. Nuoruudessaan yhtyeen keulahahmo Aki Tykki, 43, ei uskaltanut kuvitella, että hän eläisi muusikkona. 

Tykki alkoi hiljalleen haaveilemaan musiikkiurasta kolmannella luokalla, kun hän näki Michael Jacksonin Thriller-musiikkivideon. Haave jäi itämään takaraivoon, mukaan tuli bändikuvioita, mutta ammattimaisesta musiikkiurasta hän ei uskaltanut haaveilla. 

- Lukion jälkeen piti päättää, mihin lähden opiskelemaan ja omituisesti silloin mietin oikeustieteellistä. Ajatuksena oli, että minun täytyisi hankkia kunnon ammatti. Huomasin kuitenkin nopeasti, että en ikinä pystyisi lukemaan niin paljon kuin sinne tarvittaisi, ja pohdin myös toimittajan ammattia, Akit Tykki kertoo Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Tykki sattui kuitenkin huomaamaan, että yliopistossa oli valittavana musiikkitiede. 

- Mietin, että enhän minä sitä voi mennä opiskelemaan, koska eihän musahomma mitään oikeaa työtä ole. Ajattelin, että musiikkitiede kuulosti kuitenkin juuri minun jutultani, menin pääsykokeisiin ja pääsinkin sisälle, hän kertoo. 

Aki Tykille levytyssopimus oli käännekohta. (kuva: Katariina Auvinen )

Jos poika päätyy musiikkiuralle, isältä voi aina kysyä neuvoa

Samoihin aikoihin bändihomma otti tuulta alle ja sai levytyssopimuksen. Musiikkiura ei ole kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista. 

- Levytyssopimuksen jälkeen lopetin muut hommat ja heittäydyin tähän täysillä. Kymmenen vuotta siitä, sain ulosotot maksettua pois eli kyllä siitä sitten selvittiin. Kyllä kuitenkin nykyisin sanoisin nuoremmille tekijöille, että noin huterille jäille ei kannata heittäytyä kokonaan, kuten itse tein, hän pohtii. 

Miehellä odottaa kotona kolmevuotias Leevi-poika. Jos hän joku päivä kertoisi isälleen, että hänestä tulee muusikko, olisi kotona tuki valmiina. 

- Sanoisin, että siitä vaan ja onnea. Voi tulla sitten kysymään isiltä, jos rupeaa ahdistamaan. Ei minulla olisi mitään sitä vastaan. Ainoa mitä toivon on, että hän löytää jossain vaiheessa paikkansa maailmasta, oli se sitten mikä tahansa. Tosin jos mun poikani alkaa kapinoimaan minua vastaan niin sittenhän hän menee sinne oikeustieteelliseen, Tykki naurahtaa. 

Kuuntele Happoradion uusin kappale, Tehdään jotain kaunista, alta. 

Lue myös: Pipolookistaan tunnettu Aki Tykki ihmettelee ihmisten lakkikiinnostusta: Kasvanut älyttömyyksiin

Lue myös: Aki Tykki kappaleiden kirjoittamisesta: "Joskus olen miettinyt jotain tiettyä fania"

Kilpailut

Uusimmat