Kuva: Fotolia

Maailman 26 rikkainta omistavat yhteensä enemmän kuin 3,8 miljardia köyhintä

21.01.2019 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jos maailman rikkain prosentti maksaisi 0,5 prosentia enemmän veroja, 262 miljoonaa lasta saisi koulutuksen.

Metro-lehti raportoi hurjasta uutisesta. Lehden jutun mukaan 26 maailman rikkainta ihmistä omistavat yhteensä enemmän kuin 3,8 miljardia köyhintä. Miljardöörit ovat kasvattaneet heidän omaisuuttaan jopa 12 prosenttia vuodessa, kun taas köyhimpien varallisuus on tippunut 11 prosenttia.

Kehitysapujärjestö Oxfamin toiminnanjohtaja Winnie Byanyima on kommentoinut asiaa Metro-lehdelle vahvasti.

- Tämä ei ole väistämätöntä ja tätä on mahdoton hyväksyä. Samalla kun yritysten superrikkaat ihmiset nauttivat matalista veroista, muun muassa monet tytöt eivät saa kunnon koulutusta ja naiset kuolevat äitiyshoidon puutteeseen, Byanyima kertoo.

Oxfamin mukaan miljardöörien lukumäärä on melkein tuplaantunut viimeisimmän finanssikriisin jälkeen. Järjestö myös tiedottaa, että jos maailman rikkain prosentti maksaisi 0,5 prosentia enemmän veroja, 262 miljoonaa lasta saisi koulutuksen ja 3,3 miljoonalle ihmisille pystyttäisiin tarjoamaan elämänpelastava terveydenhoito.

Asia on tullut esille sen takia, sillä maapallon johtavat talouspäättäjät kokoontuvat jälleen tällä viikolla vuosittaiseen Maailman talousfoorumin vuosikokoukseen.

Lähde: Metro

Lue myös: Onko kumppanilta oikeus pyytää rahaa? Ihmiset vastaavat

Lue myös: Säästä rahaa helposti - 8 konkreettisen vinkin avulla onnistut

Kilpailut

Uusimmat