Kuva: All over Press

Liam Neeson järkytti kansaa rasistisella tunnustuksellaan - halusi tappaa tummaihoisen ihmisen

05.02.2019 19:15 - Niki Miettinen

Näyttelijä paljasti haastattelussa joskus toivoneensa, että joutuisi kohtalokkaaseen konfliktiin.

Näyttelijä Liam Neeson, 66, paljasti Independent-julkaisun haastattelussa toivoneensa vuosia sitten, että tummaihoinen ihminen haastaisi riitaa hänen kanssaan, jotta Neeson voisi tappaa hänet.

Näyttelijän paljastus tuli ilmi haastattelun aikana, kun häneltä kysyttiin, miten hän oli valmistautunut uuden Cold Pursuit -elokuvansa roolin, jossa hän esittää isää kuka haluaa kostaa poikansa murhan.

Näyttelijä kertoi päässeensä roolihahmonsa mielentilaan muistelemalla aikaa, kun hän sai tietää, että hänen ystävänsä oli raiskattu.

Näyttelijä kertoi tuolloin kantaneensa lyömäasetta mukanaan, koska oli vihan kourissa toivonut pahoinpitelevänsä syyllisen. Neeson käytti lyömäaseesta termiä, josta ei selviä tarkalleen mikä väline oli kyseessä. CNN-uutismedian mukaan se oli sorkkarauta ja HuffingtonPost-julkaisu kertoi välineen olleen pamppu, kyseessä on kuitenkin ollut joku lyömäase.  

- Ystäväni osasi käsitellä asian todella hyvin, mutta minä kysyin heti: tiesikö hän kuka sen oli tehnyt? Kieltävän vastauksen jälkeen kysyin, mikä oli tekijän ihonväri? Ystäväni oli vastannut tekijän olleen tummaihoinen, joten aloin liikkua lähialueella lyömäaseen kanssa. Minua hävettää myöntää tätä, mutta toivoin silloin jonkun tummaihoisen ihmisen tulevan haastamaan riitaa kanssani, jotta voisin tappaa hänet, näyttelijä kertoi haastattelussa.

Neeson kertoi partioineensa kaduilla kanssa noin viikon ajan, kunnes oli ymmärtänyt ajatuksiensa vääryydet. 

- Näin jälkiviisaana ajatellen se oli todella kauheaa mitä tein, enkä ole koskaan ennen myöntänyt tätä asiaa kenellekään ja nyt kerron sen journalistille.

Neesonin tiedottajat eivät ole vielä reagoineet uutiseen, mutta sosiaalisessa mediassa monet kertoivat järkyttyneensä näyttelijän kertomuksesta.

Independent-julkaisun kolumnisti Kuba Shand-Baptiste aloitti Twitterissä vilkkaan keskustelun Neesonin vanhasta rasistisesta ajattelutavasta.

"Kirjoitin mielipiteeni Liam Neesonin haastattelusta ja kuinka syvästi rasistinen näkemys tummaihoisesta rikollisesta on juurtunut yhteiskuntaamme" Shand-Baptiste kirjoitti.

Keskustelussa oli kahdenlaisia ihmisiä, joista osa kertoivat boikotoivansa tulevaisuudessa Neesonin elokuvia, kun toiset ihmettelivät, miksi näyttelijää syyllistetään menneisyyden virheistä.

”En ymmärrä, miksi hänen henkilökohtaiset uskomuksensa menneisyydestä saavat näin paljon näkyvyyttä. En aio katsoa enää yhtäkään hänen elokuvistaan ja toivon muiden tekevän samoin”

”Meidän pitää antaa ihmisten kertoa näitä kauheita tarinoita, joiden jälkeen he ovat muuttuneet muuten seuraavat sukupolvet eivät opi niistä ja historia toistaa itseään. Tunnustuksen rankaiseminen on virheellinen toimenpide, joka tekee ongelmasta vain suuremman”

Kommenttiketjua voit seurata kolumnistin twiitistä täältä.

Lue myös: Liam Neeson rakastui superjulkkikseen - yrittää salata uuden rakkaansa nimen

Lue myös: Liam Neeson tähdittää suomalaisfirma Supercellin miljoonia maksanutta pelimainosta

Lue myös: Vaimo kuoli vuosia sitten – Rakkautta vain -tähti odottaa häntä edelleen kotiin

Lähteet: HuffingtonPost & CNN & Independent

Kilpailut

Uusimmat