Kuva: AOP

Sosiaalisessa mediassa leviää humoristinen ilmiö - tunnekuohu alkoi Disneyn uusimmasta sopimuksesta

21.03.2019 15:45 - Niki Miettinen

Mikki Hiiri esiintyy useissa sosiaaliseen mediaan ilmestyneissä kuvissa, jotka liittyvät Disneyn viimeisimpään kauppasopimukseen.

Tiistai-iltana viihdealalla tapahtui merkittävä kauppasopimus, jossa Disney-suuryhtiö osti 62,8 miljardilla eurolla kaksi kolmasosaa 21st Century Fox -viihdeyhtiöstä. Kaupan seurauksena useiden tunnettujen elokuva- ja tv-sarjojen hahmojen oikeudet siirtyivät Disneylle, kuten Deadpool ja Simpsonit.

Sopimuksesta innostuneet ja vihastuneet viihdealan ammattilaiset alkoivat jakamaan sosiaalisessa mediassa humoristisia kuvia ja videoita #DisneyFoxDeal-aihetunnisteella, joita voit ihailla Twitteristä ja Instagramista.

Simpsonit -animaatiosarjan pitkäaikainen käsikirjoittaja Al Jean, 58, jakoi kuvan Twitterissä, jossa Bart ja Homer Simpson kohtaavat uuden omistajansa Mikki Hiiren.

Kuvan voit katsoa alapuolelta tai Twitteristä.

”Kiitos Fox ja tervetuloa Disney,” Jean kirjoitti twiittiinsä.

Useat Simpsoneiden fanit innostuivat vastaamaan Jeanin päivitykseen kuvilla ja videoilla, joissa hahmot ovat aikaisemmin ivailleet Disneylle.

Yhtiöiden välisen kaupan ansioista myös useat Marvel-sarjakuvaelokuvien hahmot, kuten Ihmeneloset, Ryhmä-X ja Deadpool ovat nyt kaikki Disneyllä käytössä, kun aikaisemmin yritys omisti kaikista sarjakuvayhtiön hahmoista noin puolet. 

Deadpoolia esittävä Ryan Reynolds, 42, osallistui sosiaalisen median ilmiöön jakamalla kuvan, jossa Deadpool on muokattu koulubussiin matkustamaan Mikki Hiiren korvat päässään.

Voit katsoa kuvan alta tai Twitteristä.

”Tuntuu samalta kuin ensimmäinen päiväni Deadpoolina,” näyttelijä kirjoitti päivitykseensä.

Yritysten välisestä sopimuksesta on keskusteltu jo vuoden 2017 joulukuusta lähtien, kun Disney ilmoitti aikovansa ostaa 21st Century Fox -yrityksen elokuvastudiot. Tuosta lähtien useat Deadpool-fanit olivat huolissaan suositun hahmon tulevaisuudesta elokuva-alalla.

Sopimuksen jälkeen Disney omistaa Simpson- ja Marvel-elokuvien ja sarjojen lisäksi, Avatar-, Family Guy-, Aliens-, Predator-, Apinoiden planeetta-, American Horror Story-, 1960-luvun Batman-, The Rocky Horror Picture Show- ja kaikkien ohjaaja Mel Brooksin, 92, elokuvien sekä sarjojen oikeudet, kerrottiin IGN-julkaisussa.

Disney on myös avaamassa oman Disney+ -suoratoistopalvelunsa, jonka takia yrityksen omistuksessa olevat elokuvat ja sarjat poistetaan muista vastaavista palveluista vuoden 2019 loppuun mennessä, kertoi CNET-julkaisu aikaisemmin tänä vuonna.

Lue myös: Lisa Simpsonin ääninäyttelijä hahmon vaikutuksesta - on auttanut etenkin erilaisia lapsia ja nuoria

Lue myös: Ryan Reynolds jakoi koskettavan videon menehtyneen Yksin Kotona -elokuvan näyttelijän muistolle

Lue myös: Disneyn söpöimmät eläinparit listattiin - onko suosikkisi mukana?

Lähteet: Huffington Post & Deadline & CNET & IGN

Kilpailut

Uusimmat