Kuva: Emmi Moilanen

Anna Puu paljastaa, miten paljon yksi esiintymisasu maksaa: "Ei ne ilmaisia ole"

24.04.2019 17:45 - Senni Loikala

Anna Puun areenakonsertin teemana on avaruus.

Anna Puu, oikealta nimeltään Anna Puustjärvi, 37, esiintyy omassa jättikonsertissaan Hartwall Arenalla marraskuun lopulla. Illan teemana on avaruus ja yleisöä kannustetaan pukeutumaan teemaan sopivalla tavalla.

Konsertissa poptähden päällä tullaan näkemään näyttäviä asuja. Anna Puu kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että ottaa esiintymisasujen suunnittelutyöhön avukseen ainakin julkkisstylisti Vesa Silverin. He myös pohtivat yhdessä, kuka voisi toteuttaa asut. Kysyimme Anna Puulta, kuinka paljon hän on valmis maksamaan yhdestä esiintymisasusta.

- Ei ne ilmaisia ole, Anna Puu tuumaa nauraen.

- Puhumme nelinumeroisesta summasta. Hinta tulee suunnittelusta, materiaaleista ja siitä, että esimerkiksi jokainen paljetti ommellaan käsin.

Artistista on tärkeää panostaa esiintymisensä visuaalisuuteen.

- Inspiroidun vaatteista yhtä lailla, kuin musiikista. Visuaalinen maailma on yksi osa keikkaa.

Anna Puulla on areenakonserttinsa mainosjulisteen kuvassa yllään Aalto-yliopistosta viime vuonna valmistuneen muotisuunnittelijan Ervin Latimerin suunnittelema asu.

- Asu on space-cowgirl-tyylinen, mikä yhdistyy Hartwall Arenan konserttini pääteemaan. Asussa yhdistyvät elektroninen maailma ja amerikkalainen folkrock.

Alta näet Latimerin suunnitteleman asun.

Jos päivitys ei näy, pääset siihen tästä.

Esiintymisasujen hintalappu ei kirpaise Anna Puuta.

- En pyydä ihmisiä tekemään minulle ilmaiseksi esiintymisasuja sillä perusteella, että asut saavat näkyvyyttä. Haluan maksaa käsityöstä ja kannan ylpeänä sellaisia vaatteita päälläni.

Asujen yhdistelyä 

Anna Puu kertoo suosivansa esiintymisasuja, jotka rakentuvat useasta osasta. Tällä tavoin asujen eri osia voi myöhemmin yhdistellä keskenään, eikä asua tule käytettyä vain kerran.

- Viime vuoden Linnan juhlien asuuni kuului esimerkiksi rintapanssari, hame ja yläosa, ja niitä kaikkia pystyy käyttämään erikseen.

Vuosien mittaan Anna Puun vaatekaappiin on kertynyt valtavasti vaatteita, mikä aiheuttaa poptähdessä ristiriitaisia tunteita.

- Olen viime aikoina ollut ahdistunut omistamastani vaatemäärästä. Nykyään jos tarvitsen jotakin uutta jonnekin, lainaan mieluummin kuin täytän vaatekaappiani uusilla vaatteilla.

- Hartwall Arenalla käytettävät esiintymisasut ovat asia erikseen, sellaisia pysty lainaamaan mistään.

Lue myös: Anna Puu paljastaa ikävän puolen nykyajan laulukilpailuista - omasta Idols-koelaulusta 10 vuotta

Lue myös: Anna Puu saa faneiltaan härskiä seksipostia - "Skodan ikkunat saivat huurteisen peitteen..."

Lue myös: Anna Puun haiseva kepponen festareilta naurattaa - "Siitä tuli hauska kesä"

Kilpailut

Uusimmat