Kuva: Shuterstock

IL: Hyttysiä kuoriutuu pian valtava määrä - hyönteistutkija antoi vinkit pistosten välttelyyn

05.06.2019 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Rauhallisena pysyminen auttaa hyttysten välttelyssä.

Iltalehti uutisoi, että luvassa on runsas hyttyskesä. Ely-keskuksen hyönteistutkija Reima Leinonen kertoi lehdelle, että kesä näyttää hyttysten kannalta hyvältä.

– Hyttysten kannalta kesä näyttää hyvältä. Kosteutta on piisannut kohtuullisen hyvin ja vesikuuroja on tullut säännöllisesti, eli sen perusteella pitäisi olla vettä niissä kosteuspaikanteissa, joissa ne kehittyvät aikuisiksi.

Leinosen mukaan hyttysiä on runsaimmillaan juhannuksen aikoihin. Hän myös haluaa muistuttaa, että hyttyset ovat tärkeitä eliöitä ravintopyramidissa.

Tutkija antoi Iltalehdelle vinkit hyttysten välttelyyn: Itikoita pystyy välttelemään viettämällä aikaa mahdollisimman tuulisilla, avonaisilla ja paahteisilla paikoilla. Seisovien vesilammikoiden, kosteiden pusikkojen ja soiden luona hyttysiä on nimittäin runsaasti.

Myös rauhallisena pysyminen voi auttaa.

– Hyttyset kuuluu kesään ja niiden kanssa pystyy elämään. Mitä rauhallisemmin pystyy olemaan, niin sitä todennäköisemmin hyttyset jättävät rauhaan. Jos hyppii ja pomppii, niin erittää hiilidioksidia, pintaverenkierto kiihtyy ja erittyy hikeä, niin hyttyset löytää todella helposti. Jos pystyy olemaan rauhallisesti, ne eivät välttämättä löydä ollenkaan.

Lue myös: Pidä hyttyset loitolla myös ilman hyttysmyrkkyä - 4 helppoa niksiä

Lue myös: Kuin painajaisesta! Hidastettu video pistämistä yrittävistä hyttysistä kuumottaa netissä

Lähde: Iltalehti

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat