Kuva: Lauri Kujanpää

Tarja Turunen ui viime vuonna syvissä vesissä - "Mietin, onko minusta enää tähän?"

12.06.2019 19:30 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Turunen julkaisee uuden albumin 30. elokuuta.

Ihastuttava Tarja Turunen, 41, tuntuu aina olevan äärimmäisen iloinen ja positiivinen. Turunen kertookin Voice.fi:n haastattelussa, että kyseinen ajattelutapa on periytynyt edesmenneeltä äidiltä.

- Kyllähän sitä miettii itsekin, että mistä se kumpuaa, sillä musiikissani seilataan välillä aika synkilläkin vesillä. Ylipäätään positiivisuus tulee tuolta äitimuorilta, joka oli aina hyvin positiivinen henkilö ja löysi iloa jokaisesta hetkestä. Se on semmoinen asia, mitä itsekin haluan tehdä.

Turunen asuu tällä hetkellä Espanjassa. Laulajatar muutti sinne Buenos Airesista, jossa asui yli 10 vuotta.

- Luojan kiitos, että pääsimme Espanjaan! Buenos Aires oli kotini kymmenen vuotta ja sieltä löysin rakkaudenkin, mutta miljoonakaupungissa on miljoonakaupungin ongelmat. Varsinkin kun lapsi syntyi, niin sitä halusi vähän rauhallisemman elinympäristön, ja kun perhe ei enää kulje matkassani, niin erohetket ovat järkyttäviä. Jos perhe olisi Buenos Airesissa, niin minulla olisi koko ajan huoli heistä, joten oli palattava Eurooppaan ja löytää rauha tähän kaikkeen, Turunen kertoo.

Etelä-Amerikassa fanit ovat kiihkeitä ja saattavat heti Turusen nähtyään pyytää nimikirjoituksia tai valokuvia. Espanjassa tilanne on täysin toinen.

- Andalusiassa on ihanaa, kun siellä Leonardo DiCapriotkin voivat elää rauhassa eikä ketään kiinnosta. Olen löytänyt sieltä hyvän mielen ja ihanan rauhan ja meillä on koti, jossa on mahdollista tehdä kaikkea, kuten kuntolenkkejä ja studiotyöskentelyä.

Suomi ja suomalaisuus

Turusen koti on hyvin suomalainen.

- Meillä on aika suomalainen koti, esimerkiksi sauna löytyy! Espanjassa on paljon suomalaisia ja sieltä saa esimerkiksi suomalaista ruokaa. Lapseni rakastaa muun muassa perinteistä puuroa! Olen aina sanonut sitä, että eihän Suomea voi ottaa pois suomalaisesta naisesta. Olen heiluttanut Suomen lippua suurella ylpeydellä jo yli 20 vuotta. Suomesta ollaan ulkomailla kiinnostuneita ja se koetaan hyvin eksoottisena paikkana

Suomesta puhuttaessa Turunen kertoo, että kaipaa perheiden ja ystäviensä lisäksi ”fiilistä”, jota Suomesta saa.

- Se, mitä kaipaan täältä, ovat tietenkin perhe ja ystävät. Toinen suuri juttu se on ihana fiilis, joka täällä on joka puolella. Suomalaiset elävät mullistusten aikaa, mutta kaikessa hyvässä. Olen ylpeä siitä kaikesta. (kuuntele audio alta)

Kotipaikkakunnallaan Kiteellä Turunen ei ehdi hirveästi käymään, mutta Joensuussa kylläkin.

- Kiteellä tulee harvoin käytyä. Tietenkin siellä on perhettä, jota haluaa nähdä, mutta Joensuussa tulee vierailtua esimerkiksi äidin hautapaikalla. Elin koko lapsuuteni siellä ihanassa Pohjois-Karjalassa, maagisessa metsässä, ja nyt sitä mietti, että miten paljon sen jälkeen onkaan tapahtunut.

Uusi albumi ja synkeä ajanjakso elämässä

Turunen julkaisee 30. elokuuta uuden albumin In The Raw, joka on hyvin henkilökohtainen. Turunen sanoo, että albumin sävellys- ja sanoitusprosessi oli puhdistava.

- Se levy oli luomisen tuskaa. Tulin siihen lopputulokseen, että se oli puhdistava kokemus. Olen ennenkin kirjoittanut kappaleita monen levyn verran, mutta se on aina ollut sellaista elämän koulua. Nyt olen mielestäni löytänyt oman identiteettini ja soundini, ja olen aina ollut oman tien kulkija, joka haluaa oppia ja löytää itse.

- Musiikilla on järjetön voima ja se on terapeuttista. Albumilla on hyvin paljon henkilökohtaisia tekstejä minun elämästäni, perheestäni ja rakkaistani. Siellä on paljon surullisia tarinoita sekä koskettavia juttuja. En kuitenkaan paljasta, mistä ne biisit lopulta kertovat, sillä kuuntelija ei halua sitä tietää, sillä he haluavat tehdä omat johtopäätöksensä. Olen itsekin kokenut sen monesti, että koko fiilis on särkynyt, kun on saanut tietää, mistä suosikkikappaleet kertovat.

Viime vuoden lopulla Turunen oli väsynyt ja epävarma koko urastaan.

- Olin todella puhki ja poikki viime vuoden lopulla. Minulla oli hirveä epätietoisuuden ja epävarmuuden kupla ja mietin, että onko minusta enää tähän. Olin täyttä kysymysmerkkiä ja viimeiset vuodet olen mennyt niin tukka putkella, että ei ole ehtinyt miettimään asioita. Työtä oli liian paljon ja minun piti opetella laittamaan raamit siihen, että mitä jaksan. En ole enää kaksikymppinen, joka jaksaa kaiken, Turunen kertoo ja jatkaa:

- Musiikki oli minulle ensimmäinen keino purkaa ajatuksia. Minulla on luojan kiitos mahdollisuus purkaa tunteet sinne enkä ole tarvinnut terapeuttia. Musiikki on puhdistanut minut.

Albumin ensimmäisen singlen Dead Promises voit kuunnella alta tai suoraan Spotify-palvelusta.

Voice.fi, Radio Nova, Radio City, Radio SuomiRock ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tarja Turunen poseeraa tyttärensä kanssa yhteiskuvassa - kaksikko on peittynyt kukkalahjoista

Lue myös: Tarja Turunen avautuu väleistään Nightwishin jäseniin: "Heillä on oma elämänsä ja minulla oma.."

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat