Kuva: AOP

Muodokas plusmalli kertoo, miten hän selätti itsetunto-ongelmat: "Sitä pitää tehdä päivittäin"

19.06.2019 10:45 - Katariina Auvinen

Iskra Lawrence kärsi syömishäiriöstä teini-ikäisenä sen vuoksi, että hän vertasi itseään muihin aivan liian paljon.

Plusmalli Iskra Lawrence, 28, kertoo, että hän on nykyisin enemmän kuin sinut itsensä kanssa, mutta kuten monet muutkin niin hänkin on kärsinyt itsetunto-ongelmista. Nainen kertoo uusimmassa Women´s Health -julkaisussa, kuinka hän pääsi sinuiksi itsensä kanssa. 

- Minulla oli todella rankkaa teini-ikäisenä. Olin muodokkaampi nuorempana kuin monet muut ja olin itsekin hyvin hämmentynyt vartalostani, Lawrence kertoo. 

Tuolloin hän yritti olla seksikäs, koska sillä tavalla hänestä tuntui, että hän oikeutti vartalonsa. 

- Pidin paljastavia vaatteita, paljon meikkiä ja toin itseäni esille. Se oli ainoa tapa, jolla sain otteen omasta vartalostani, Lawrence kertoo. 

Kun nuori nainen oli 13-vuotias, hän aloitti malliuransa. Se oli hänelle vaikeaa, koska hän ei istunut mallikappaleisiin, eikä hän ollut todella hoikka. 

- Kehonkuvani vääristyi ja minulle puhkesi syömishäiriö, vaikka olin täysin normaalipainoinen ja terve teini, hän kertoo. 

Iskra Lawrence kertoo, että hänen suhtautumisensa omaan vartaloonsa muuttui vuonna 2014. (kuva: AOP)

Tuolloin hän vietti tunteja, mittaillen vartaloaan. Hän inhosi erityisesti sääriään, jotka olivat hänen mielestä paksut. Vaikka hän kokeili omien sanojensa mukaan lähes kaikki dieetit läpi, hän ei onnistunut samaan niin hoikkia reisiä ja sääriä kuin olisi halunnut. 

Muutos tapahtui vuonna 2014, kun Lawrence buukattiin Aerien kuvauksiin. Tuolloin hänet hyväksyttiin juuri sellaisena kuin hän on, eikä häntä verrattu muihin malleihin tai heidän ulkomuotoonsa. 

- Minulle tuo kuvauskeikka muutti koko ajattelutapani ja mursi myyttejä, koska minua ei verrattu muihin, hän kertoo. 

Hän muutti omaa suhtautumistaan ja pyrki ajattelemaan, että on hyvä juuri sellaisena kuin on. Nyt hän välttää puhumasta ongelmakohdistaan ja virheistään. Nainen kertoo, että mitä enemmän hän rakastaa itseään, sitä enemmän hän haluaa pitää itsestään huolta. 

Kun Lawrencesta tuntuu, että hänelle kertyy negatiivisia mielipiteitä itseään kohtaan, hän menee peilin eteen. Naisen mukaan moni latistaa itseään peilin edessä ja näkee vain virheitä. Hän tekee toisin. 

- Se on jotain, mitä minun pitää tehdä joka päivä. En halua verrata itseäni kenenkään muuhun eikä kenenkään muunkaan pitäisi tehdä niin, hän kertoo. 

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Lue myös: Urheiluvaatejätin mallinuket jakavat mielipiteitä - 'Tuon kokoinen ei pysty juoksemaan'

Lähde: Women´s Health 

Suosittelemme

Uusimmat