Kuva: Shutterstock / Leah Bayliss, Twitter

Urheiluvaatejätin mallinuket jakavat mielipiteitä - 'Tuon kokoinen ei pysty juoksemaan'

11.06.2019 20:15 - Milena Raappana

Twitterissä mallinuket keräävät ylistyksen lisäksi myös negatiivisia kommentteja.

Urheilujätti Nike on ottanut tehtäväkseen rikkoa ennakkoluuloja ja edistää kaikenlaisten kehojen hyväksymistä. Uutisoimme aikaisemmin esimerkiksi merkin somekuvasta, jossa naismallilla on kainalokarvat ja Instagram-julkaisusta, jonka malli ei ole langan laiha.

Nyt Nike on tuonut myymälöihin totutusta poikkeavat mallinuket, jotka ovat muodokkaampia kuin aikaisemmat. Vastaanotto on ollut ristiriitaista ja herättänyt laajalti keskustelua Twitterissä. Suurin osa ylistää uheilumerkin tekoa ja puolustaa sitä kriittisiltä kommenteilta.

"Nike olette legendoja. Tämä on pluskokoinen ja kaunis. Mahtavaa!"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Koska ilmeisesti isot tytöt eivät treenaa. Ilmeisesti urheiluvaatteet eivät ole tehty isoille tytöille. Miten virkistävää onkaan nähdä tällaisia mallinukkeja urheilumerkiltä. Edustamisella on vaikutusta. Kiitos Nike, että otat meidät huomioon. Ihmisiä on eri kokoisia ja muotoisia."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Toista perässäni: vaikka jotkut ovatkin ylipainoisia, se ei tarkoita sitä, etteivätkö he harrastaisi liikuntaa. Palaa takaisin maan pinnalle."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Olen varmaan joskus aikaisemmin kirjoittanut tästä samasta aiheesta, mutta en löydä kirjoitusta. Siispä lyhyt kertaus: luulin, että lihavuutta inhoavat ihmiset halusivat lihavien ihmisten urheilevan. He aina huutavat meille "sinun pitäisi treenata!" En kuitenkaan enää usko, että tämä on sitä mitä lihavuutta pelkäävät ihmiset haluavat."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twitter-kansa on myös kohahtanut Telegraphin julkaisemasta kolumnista ja sen pohjalta tehdystä twiitistä.

"Tanya Gold: 'Uusi mallinukke on ylipainoinen eikä hän ole valmis menemään juoksulenkille hänen kiiltävissä Niken vaatteissaan. Hän ei pysty juoksemaan. Hän on luultavasti enemmänkin saamassa diabeteksen ja matkalla lonkankorjausleikkaukseen. Mitä kauhistuttavaa kyynisyyttä tämä on Niken osalta?'"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Urheilen kuusi kertaa viikossa. Olen lihava. Minulla on urheiluvaatteet päälläni, kun urheilen. Elämä jatkuu. Tuki suusi."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Olen lihava kilpirauhaseni takia, mutta syön todella terveellisesti (ei roskaruokaa kymmeneen vuoteen), en polta tupakkaa tai juo alkoholia eikä minulla ole diabetesta. Olen kasvissyöjä, syön suurimmaksi osaksi kasvikunnan tuotteita ja treenasin tänään Niken vaatteet ylläni. Joten turpa kiinni, Tanya."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nike toi pluskoon vaatemalliston myyntiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja koot liikkuivat aina XL:stä XXXL:n.

Lue myös: Tunnetun urheilubrändin sukupuolineutraali mallisto saa kritiikkiä - ymmärrätkö syyn?

Lue myös: Niken kampanja nostaa esiin tärkeän asian: "Mallien koosta ei ole tehty suurta numeroa"

Lähde: The Sun

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat