Kuva: Senja Rapila

Laura Voutilainen kertoo kiperimmät keikkatilanteensa: "En suostunut jatkamaan"

15.07.2019 16:15 - Katariina Auvinen

Laura Voutilaisen uran varrelle on mahtunut paljon erikoisia tilanteita.

Iskelmän Satu Kotosen Sunnuntaivieraana on tällä viikolla Laura Voutilainen. Voutilainen on tehnyt mittavan uran ja nähnyt vuosikymmenien aikana monia keikkapaikkoja sekä -tilanteita. Hän kertoo, että uran aikana on tullut yllättävän vähän tilanteita vastaan, jossa keikka on pitänyt keskeyttää kokonaan. 

Hän kuitenkin aina keskeyttää keikan, jos näkee yleisössä tapeltavan. 

- Se on valtavan voimakas efekti, tappaa tunnelman ja vie sen maan alle. Itse keskeytän keikan, enkä suostu jatkamaan kunnes tilanne on selvinnyt. Sitten aloitan alusta, Voutilainen kertoo. 

Sen sijaan lavalla on kyllä sattunut ja tapahtunut. Rautainen ammattilainen on vetänyt keikan läpi, vaikka vain viisi sekuntia aiemmin hän on maannut lattialla ja häntä on oksettanut. 

- Alkuaikoina olimme laivalla keikalla ja silloin oli todella kova myrsky. Niin kova, että jos menit lavan toiselle puolelle, oli aivan kuin olisit juossut ylämäkeen ja sama toisella puolella, kun laiva keinui niin valtavasti, Voutilainen muistaa. 

Hän kertoo, kuinka ennen keikkaa, naista oksetti niin paljon laivan keikkuminen, että hän ei voinut tehdä muuta kuin maata lattialla. 

- Kun kuulin, että bändi soittelee ensimmäisiä tahteja, mietin, että minulla on viisi sekuntia aikaa. Sitten ponnahdin ylös ja vedin keikan kunnialla. Sieltä lähdettyäni syöksyin suoraan oksentamaan, hän nauraa. 

On ollut tilanteita, jossa jalka on mennyt läpi lattiasta tai korkokengän korko on lähtenyt kokonaan irti. 

- Silloin sitä vain jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, hän pohtii. 

Nainen myös kertoo, mitä esiintymisvaatteitaan hän on säästänyt ja miksi. Kotosen kanssa jutellaan myös muodista, jota Voutilainenkin on seurannut jo vuosikymmeniä. 

Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta alta. 

Lue myös: Laulaja Irina vanhemmuuden vaikeista puheenaiheista: "Seksistä puhutaan usein saarnaavaan sävyyn"

Lue myös: Hyvinvointivalmentaja lataa suorat sanat ihmisten ulkonäkökeskeisyydestä: "Et tarvitse isoa peppua"

Kilpailut

Uusimmat