Kuva: AOP

Asap Rockylle syyte pahoinpitelystä, vankeus jatkuu Ruotsissa - miten käy Blockfest-keikan?

25.07.2019 13:45 - Iiro Myllymäki

Räppärin oikeudenkäynti alkaa tiistaina. Mies on ollut pidätettynä heinäkuun alusta alkaen.

Rap-tähti Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, 30, saa syytteen pahoinpitelystä Ruotsissa. Asiasta tiedotti syyttäjä Daniel Suneson. Asap Rockyn lisäksi syytteessä on kaksi muuta miestä, ja kolmikko pysyy vangittuna oikeudenkäyntiin asti. Reuters on kertonut, että oikeudenkäynti alkaa ensi tiistaina.

Tukholmassa keikalla ollut Asap Rocky ajautui fyysiseen tappeluun kesäkuun viimeisenä päivänä. TMZ-sivusto jakoi videomateriaalia tilanteesta. Videolla nähdään, miten Asap Rockyn seurue heittää nuoren miehen maahan ja alkaa potkia ja lyödä tätä. Asap Rocky on puolustautunut sanomalla, että mieskaksikko seurasi seuruetta pitkään ja käyttäytyi provosoivasti. Asap Rocky on ollut pidätettynä 3. heinäkuuta lähtien. Syyttäjä Suneson on kertonut, että hänellä on päätöstensä tueksi enemmän materiaalia tapahtuneesta kuin julkisuuteen on levinnyt.

Asap Rocky on kiinnitetty esiintymään Tampereen Blockfest-tapahtumassa. Festivaali järjestetään 16.-17. elokuuta. Blockfest julkaisi Instagram-tilillään Asap Rockyn vapauttamista kannattavan päivityksen sen jälkeen, kun miehen vapauttamiseen tähtäävä kampanja oli ottanut tuulta alleen. Voit lukea aiheesta lisää tästä jutusta. Vielä ei ole tietoa, miten Blockfest-keikan käy. Asap Rocky on joutunut perumaan useita keikkojaan pidätyksen ja oikeusjutun vuoksi.

(kuva: AOP)

Monet julkisuudenhenkilöt ja etenkin räppärit ovat ottaneet kantaa Asap Rockyn vapauttamisen puolesta. Räppärikollega G-Eazy on verrannut tilannetta omaan pidätykseensä Tukholmassa viime vuonna. Mies pidätettiin kokaiinin hallussapidosta ja portsarin kanssa tappelemisesta, mutta hänet vapautettiin alle kahdessa päivässä. G-Eazy on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa, että hän epäilee Asap Rockyn saavan erilaista kohtelua, koska hän on tummaihoinen. Samaa on epäillyt myös Asap Rockyn äiti Renee Black TMZ:n haastattelussa.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on puuttunut keskusteluun ja kertonut monien ottaneen häneen yhteyttä toivoen, että hän voisi auttaa Asap Rockyn vapauttamisessa. Trump kertoi twiitissä soittaneensa Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenille ja ehdottaneensa, että hän voisi maksaa räppärin takuut. Ruotsissa ei kuitenkaan ole takuujärjestelmää, ja Löfvenin edustaja on kertonut pääministerin vakuuttaneen Trumpille, että Ruotsin oikeusjärjestelmä on riippumaton ja kohtelee kaikkia tasapuolisesti. Myös muun muassa Kim Kardashian on vedonnut Asap Rockyn vapauttamisen puolesta.

Lue myös: Justin Bieber haastoi Trumpia ASAP Rockyn tukemisesta - "Päästäisitkö myös lapset häkeistään"

Lähteet: Metro.co.uk, The Guardian, CNN

Kilpailut

Uusimmat