Kuva: Emmi Moilanen

Jarkko Ahola uuden levynsä "hohtava vagina" -kohusta: "En ole noita keskusteluja lukenut"

08.10.2019 13:45 - Milena Raappana

Jarkko Aholan uuden levyn kansi sai viittomakielen tulkin silmissä aivan uuden merkitysen.

Muusikko Jarkko Ahola, 42, julkaisi muutama viikko sitten uuden albumin Metallisydän, jonka levyn kansikuva herätti viikonloppuna keskustelua. 

Kuvassa Ahola tekee sormillaan kuvion, jonka hän oli tarkoittanut sydänmenmuotoiseksi. Viittomakielen tulkki Kirsi Varttinen kuitenkin näki eleen aivan toisessa valossa. Hän kirjoitti Facebook-päivityksessään, että viittomakielessä Aholan käsien muodostava kuvio tarkoittaa vaginaa. Artistilla ei ollut tietoakaan viittoman merkityksestä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- En tiennyt, että se muistuttaa vaginan viittomaa viittomakielessä. Improvisoin, kun otimme promokuvia, ja sain idean, että voisin keksiä uuden korvikkeen sydämelle tehden sen toisin päin käsillä. Se oli vain hetkellinen juttu ja valokuvaaja ei nähnyt mitään vaginoita missään, Ahola naurahtaa Voice.fi:n haastattelussa.

Myöskään levy-yhtiössä vaginat eivät tulleet mieleen kuvasta. Ahola sanoo ymmärtävänsä hyvin, että viittomakielen tulkki näkee kuvan eri tavalla. 

- Itsehän en osaa viittomakieltä ollenkaan. Nyt osaan vähäsen, artisti nauraa. 

Keskustelun levyn kansikuvasta Ahola on ottanut huumorilla ja hyvillä mielin vastaan. 

- Sain viestejä ja kuvakaappauksia, että olenko huomannut tällaista. Itse en ole kuitenkaan keskusteluja lukenut. En ole nähnyt, että tämä henkilö olisi mitenkään pahoillaan asiasta, vaan enemmänkin hauska huomio. Mikäs siinä, tämähän on ilmasta mainosta levylleni, jos ei muuta, Ahola virnistää. 

Lue myös: Jarkko Ahola muistelee ikimuistoista fanitapaamista: "Naisella oli kuukausi elinaikaa"

Lue myös: Suomirokkarit joita arvostat yli kaiken, Jarkko Ahola?

Uusimmat