Kuva: AOP

Elton John ei koe saaneensa ansaitsemaansa kunnioitusta: ”Uusi Leijonakuningas oli suuri pettymys”

17.10.2019 18:45 - Sallamaari Niittymäki

Popin legenda kertoi mietteitään elokuvasta GQ-lehden haastattelussa.

Alkuperäisen vuoden 1994 soundtrackin tekemisessä vahvasti mukana ollut Elton John, 72, on kertonut Disneyn uuden Leijonakuninkaan tuottaneen hänelle suuren pettymyksen. Rakastetut elokuvalaulut kuten Hakuna MatataCircle of Life ja Can You Feel the Love Tonight ovat kaikki Elton Johnin sävellyksiä. Popin legenda oli mukana myös uuden elokuvan musiikin tuotannossa ja teki siihen kappaleen. 

- Musiikki oli niin suuri osa alkuperäistä elokuvaa, eikä se tehnyt samanlaista vaikutusta uudessa versiossa. Taika ja riemu olivat kadoksissa. Soundtrackilla ei ollut myöskään samanlaista vaikutusta listoihin kuin sillä oli 25 vuotta sitten, jolloin se oli vuoden myydyin albumi, mies kertoo GQ lehden haastattelussa. 

Vuoden 2019 Leijonakuninkaan soundtrack putosikin albumilistoilta melko nopeasti, vaikka elokuva olikin suuri menestys lippuluukuilla. 

- Toivoin, että minut olisi kutsuttu mukaan useammin, mutta elokuvan musiikki ja luova visio oli tässä ajassa niin erilainen. En tuntenut oloani tervetulleeksi tai että minua olisi kunnioitettu samalla tasolla kuin muita. Se tekee minut erittäin surulliseksi. Olen erittäin iloinen kuitenkin siitä, että Leijonakuninkaan musiikin oikea henki elää lavalla, sen musikaaliversiossa.

Lähde: GQ

Lue myös: Uuden Leijonakuningas-leffan ensimmäiset arvostelut ovat tulleet - "Upea kaikin puolin"

Lue myös: Uuden Leijonakuninkaan yhtä hahmoa kritisoidaan - "Vertailkaa nyt näitä kuvia keskenään!"

Kilpailut

Uusimmat