Kuva: AOP

Joker-elokuvan kohtaus on aiheuttanut vaarallisen turisti-ilmiön: 'Odotan, että teidät ryöstetään'

21.10.2019 16:15 - Milena Raappana

Huippusuositun elokuvan vaikuttava kohtaus on saanut turistit ja fanit ryntäämään kuvaskohteeseen ottamaan kuvia. Alue ei kuitenkaan ole kaikista turvallisin.

Suurta menestystä niittänyt Joker-elokuva on aiheuttanut vaarallisen turisti-ilmiön. Elokuvan loppupuolella olevassa näyttävässä kohtauksessa Joker, jota näyttelee Joaquin Phoenix, 44, tanssii alas pitkiä portaita pelleksi maskeerattuna. Kyseinen kohtaus on myös ikuistettu elokuvan julisteeseen. 

Tästä intoutuneena fanit ovat rynnänneet New Yorkin Bronxissa sijatseville portaille ottamaan kuvia ja ikuistamaan itsensä julisteen tapaiseen asentoon. Yleisöryntäys on ilmeisesti ollu sen verran suuri, että 167. kadun portaita kutsutaan nykyään nimellä Joker stairs eli Joker-portaat.

(kuva: AOP)

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

#Jokerstairs aihetunnisteella löytää sosiaalisesta mediasta useita otoksia. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet tyytyväisiä turistien ja fanien asettautumisesta portaille. Moni on osoittanut huolensa alueen turvallisuudesta ja närkästyksensä siitä, että hyväosaiset turistit pystyttävät kuvaussessiot pystyyn köyhälle alueelle. 

Welcome2theBronx -sivusto julkaisi vuonna 2017 artikkelin, jonka mukaan puolet Bronxin naapurustoista koki korkeaa tai todellla korkeaa köyhyyttä. Myös kaupunginosan rikostilastot ovat keskimäärin korkeammat verrattuna koko New Yorkin osavaltion tilastoihin. Esimerkiksi Neighborhood Scout -sivuston mukaan väkivaltarikoksissa osavaltion keskimääräinen rikosmäärä tuhatta asukasta kohden on 3.57, kun taas Bronxin kohdalla sama luku on 9.85. 

Paikalliset asukkaat ovatkin kirjoittaneet sosiaaliseen mediaan päivityksissä, joissa he joko ovat oikeasti huolissaan turistien turvallisuudesta tai ivallisesti kertovat odottavansa, että joku joutuu ryöstön uhriksi.

"Ilmeisesti #Bronxissa 167. kadulla sijaitsevia portaita kutsutaan nykyään #Jokeriportaiksi ja niistä on tullut turistien nähtävyys. Pyörittelen päätäni. Ihmiset todella yrittävät tulla ryöstetyksi ja tapetuksi. En minä. Minä olen ok #Bronxin kanssa, mutta turistit..."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kaikki 167. kadulle menijät, jotka eivät ole koskaan olleet Bronxissa paitsi viisi sekuntia kestävän kuuluisuuden takia, ovat roskaa."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla mies sanoo "katsokaa tätä p*skaa."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En malta odottaa, että teidät ryöstetään lainausmerkeissä #Jokeriportailla."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elokuvan trailerin, jolla näkyy myös lyhyt pätkä porraskohtauksesta, voit katsoa alta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Joker-tähti Joaquin Phoenix marssi ulos haastattelusta kesken kaiken - yksi kysymys oli liikaa

Lue myös: Joker-tähti Joaquin Phoenix pudotti roolia varten 24 kiloa: 'Se teki minusta hullun'

Lue myös: Jared Leto näreissään uudesta Joker-leffasta - olisi halunnut itse jatkaa roolissa

Lähteet: Fox News, Welcome2TheBronx, Neighborhood Scout

Kilpailut

Uusimmat