Kuva: Henna Koste

Näyttelijä Pirjo Lonka yllättyi tuoreimman leffaroolinsa teemasta: "Miten voi olla mahdollista?"

07.01.2020 15:45 - Henna Koste

Pirjo Lonka näyttelee Teräsleidit-elokuvassa keski-ikäistä tytärtä.

Näyttelijä Pirjo Lonka, 48, nähdään merkittävässä roolissa tuoreessa Teräsleidit-elokuvassa. Elokuvan on ohjannut Pamela Tola. Teräsleidit-elokuvan päärooleissa nähdään kolme yli 75-vuotiasta rouvaa, joita näyttelevät Seela Sella, Leena Uotila ja Saara Pakkasvirta. Lonka kertoi kuulumisiaan elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Hän kertoo innostuneensa elokuvan teemasta heti. 

- Olin alusta asti tämän fani. Tuollaiset naiset ja heidän ammattitaito - sanoin, että miten voi olla mahdollista, että tämä on ensimmäinen kerta? Eiväthän he ole olleet missään piilossa. Joku keksii vain, että tällaista ammattitaitoa on olemassa, eikä se vähennä nuortenkaan ammattitaitoa. Miksei käytetä kaikkea talenttia, mitä on?, Lonka toteaa. 

Näyttelijä iloitsee, että naisille on viime vuosina ollut yhä enemmän tarjolla monipuolisia rooleja.

- Onhan tämä muuttunut tosi paljon Pamela Tolan kaltaisten tekijöiden kautta sekä naiskäsikirjoittajien. Siitä on puhuttu toki tosi paljon. Kyllä tämä on parempaan suuntaan menossa, että ei olla enää niitä kyselijä-ämmiä; kysellään aina miehiltä, miten voit?, Lonka kuvailee naisten kapeita rooleja. 

Ensi vuonna Lonka täyttää 50 vuotta. Ikäkriisi ei ole kolahtanut pahemmin näyttelijän kohdalle.

- Kuolemaahan on tullut kelattua, sehän on se ainoa pelko vanhenemisen takana. Samaan aikaan elää jotain seesteistä aikaa työn ja perheen suhteen, eli toisaalta tämä on parasta aikaa elämässä, Lonka iloitsee. 

Katso Teräsleidit-elokuvan traileri alta.

Lue myös: Dome Karukoski paljastaa, kuinka tutustui Pamela Tolaan: 'Hän oli ainoa, joka suostui mukaan'

Lue myös: Salkkareistakin tutun Ilona Chevakovan toive toteutui, kun Pamela Tola soitti: Olin tippa linssissä

Kilpailut

Uusimmat