Kuva: AOP

Meghan Markle ja prinssi Harry jättävät kuninkaallisen sisäpiirin - kuningattarelta napakka vastaus

09.01.2020 11:45 - Milena Raappana

Kuninkaallinen sisäpiiri on loukkaantunut Sussexin herttuaparin päätöksestä. Kuningatar Elisabet ja muu kuninkaallinen perhe sai tietää aiheesta Instagram-päivityksen kautta.

Sussexin herttuapari prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat päättäneet astua syrjään kuninkaallisista piireistä ja haluavat olla taloudellisesti itsenäisiä. 

Pari tiedotti aiheesta eilen Instagram-tilillään. Päivityksessään he kirjoittivat päättäneensä pitkän pohdinnan jälkeen irtautua niin kutsuttujen kuninkaallisten "seniorijäsenten" roolista. Royal Central -sivuston mukaan nimikkeen määritelmä on häilyvä, mutta sillä tarkoitetaan monarkkiaa, korkea-arvoiset kuninkaallisen perheen jäsenet, jotka pystyvät tietyissä määrin käyttämään valtiovaltaa, ja heidän puolisonsa. 

Kuningasperheestä vetäytymisestä huolimatta Harry ja Meghan painottivat jatkavansa kuningatar Elisabetin tukemista ja hänen kanssaan yhteistyön tekemistä. 

"Nyt suunnittelemme jakavamme aikamme Ison-Britannian ja Pohjois-Amerikan välillä jatkaen velvollisuuksiemme kunnioittamista kuningatarta, Kansainyhteisöä ja tukijoitamme kohtaan. Tämä maantieteellinen tasapaino mahdollistaa meitä kasvattamaan poikamme arvostamaan kuninkaallisia perinteitä, joihin hän on syntynyt, samalla tarjoten perheellemme tilaa keskittyä uuteen vaiheeseen mukaan lukien uuden hyväntekeväisyysjärjestömme lanseeraukseen", kaksikko kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Cosmopolitan-julkaisun mukaan yllättävästä uutisesta ei kuitenkaan oltu informoitu kuningatarta ja muita kuninkaallisia etukäteen ja he saivat tietää ilmoituksesta Instagram-päivityksen kautta. 

BBC Newsin kuninkaallisten seuraamisesta vastaava toimittaja Jonny Dymond vahvisti tämän tdennäköisyyden Twitter-päivityksellään, jossa hän kirjoitti, että heidän tietonsa mukaan "muita kuninkaallisen perheen jäseniä ei oltu konsultoitu ennen kuin Harry ja Meghan toivat julki henkilökohtaisen julkistuksensa tänä iltana". 

Toisessa twiitissään Dymond kertoi, että muut kuningasperheen seniorijäsenet ovat "loukkaantuneita", ettei heidän kanssaan keskustelu Sussexin herttuaparin vetäytymisestä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuningatar Elisabet otti myös kantaa aiheeseen eikä hän ole mielissään Harryn ja Meghanin päätöksestä. Kuninkaallisten viralliselle Twitter-tilille ilmestyi päivitys, jonka liitteenä oli 93-vuotiaan monarkin lausunto aiheesta. 

"Keskustelut Sussexin herttuan ja herttuattaren kanssa ovat vielä varhaisessa vaiheessa. Ymmärrämme halun erilaiseen lähestymiseen, mutta nämä ovat monimutkaisia asioita, joiden käsittely vie aikaa", Buckinghamin palatsista tulevassa ja kuninkaallisten virallisilla nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa kirjoitetaan. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joulukuussa Harry ja Meghan ilmoittivat perustaneensa oman tavaramerkin suojellakseen brändiään ja hyväntekeväisyyssäätiöitään. Hakemus tavaramerkistä oli jätetty jo vuoden 2019 heinäkuussa, mutta se julkistettiin vasta viime vuoden loppupuolella. Ennen hakemuksen jättämistä Harry ja Meghan olivat eronneet heidän ja prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen eli Kate Middletonin yhteisestä hyväntekeväisyysjärjestöstä. 

Lue myös: Prinssi Harry ja Meghan Markle yllättivät somessa - ”Tätä on odotettu!”

Lue myös: Kuningatar suuttui Meghan Marklelle - kielsi tältä Dianan käyttämien tiaroiden pitämisen

Lähteet: Cosmopolitan, Royal Central, Royal UK

Uusimmat