Kuva: Lauri Kujanpää

Eletty elämä kuuluu Petra Garganon levyllä: "Mitä enemmän jakaa, sitä alastomampi on muiden edessä"

13.02.2020 17:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Garganon uusi sooloalbumi julkaistiin tammikuun 31. päivä.

Ihastuttava Petra Gargano, 34, julkaisi uuden sooloalbumin Miljoona syytä tammikuun 31. päivä. Albumilla Petra on hyvin rehellinen ja kertoo elämästään varsin avoimesti.

- Omassa henkilökohtaisessa elämässä on ollut paljon vaikeuksia ja uralla on ollut ylä- sekä alamäkiä. Olen miettinyt sitä, että millä haluan itseäni mitata. Minusta se on tärkeintä, että miten ja kuinka sieltä kuopasta noustaan. Kaikki nämä ajatukset kuuluvat tuolla levyllä, Petra kertoo Voice.fi:n haastattelussa ja jatkaa:

- Mitä enemmän itsestään jakaa, sitä enemmän on alaston muiden edessä. Se on kuitenkin minulle se tapa prosessoida asioita. Lapsesta asti olen käsitellyt asioitani laulamalla ja nyt soolouran myötä kirjoittamalla. Sitä tajuaa, että mitä lähempää ne tarinat kertovat itsestään, sitä helpommin ihmiset voivat samaistua niihin.

Gargano on innoissaan siitä, että saa edelleenkin tehdä kokonaisia albumeita pelkkien singlejulkaisujen sijasta.

- Minusta on ihanaa, kun saan tehdä albumeita. Pointti on kuitenkin tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia, joka koskettaa itseäni. Kappaleiden säveltäminen on hyvin itsekästä työtä ja kun tehdään kokonaista albumia, niin on mahdollista näyttää itsestään eri puolia. Jos julkaisisi vain sinkun tai kaksi, niin tämä puoli jäisi kokonaan pois.

Sosiaalinen media

Gargano aloitti uransa suositun TikTak-yhtyeen keulilta. Yksi asia, joka on muuttunut TikTakin alkuajoista, on se, että sosiaalinen media on tullut artistien elämään. Gargano sanookin, että asiaa on joutunut opettelemaan.

- Some oli pitkään sellainen asia, jota oli pakko tehdä. Se johtui siitä, että en tiennyt, miten sitä kuului tehdä. Esimeriksi TikTakin alkuaikoina meille kerrottiin, että mitä vähemmän kerrotte asioistanne, sitä parempi. Istuimme mediavalmennuksissa, joissa opeteltiin, miten kaikki kysymykset täytyy kiertää musiikkiin.

Gargano on aktiivinen muun muassa Instagram-palvelussa, mutta on löytänyt nyt uudemmankin alustan.

- Pakko sanoa, että opetelu jatkuu ja latasin itselleni juuri Tik Tokin! Mediat kehittyvät ja niiden mukana on pysyttävä. Koen, että olen somen kautta saanut musiikkiani vietyä ihan uusille kuulijoille.

Garganosta on tärkeää, että somessa tuodaan esille muutakin kuin vain kohokohtia.

- Haluan myös somen kautta välittää suoruutta ja rehellisyyttä. On tärkeää uskaltaa näyttää kaikkia tunteita eikä pelkästään kiiltokuvahetkiä. Pitää uskaltaa sanoa, että nyt ärsyttää ja tämä ja tämä asia meni pieleen. Arkisuus ja todellisuus ovat tärkeitä asioita.

Sosiaalisesta mediasta puhuttaessa Gargano myös pohtii, kuinka se vaikuttaa nuoriin. Nuorten asiat ovat muutenkin lähellä Garganon sydäntä.

- Olen itsekin käynyt läpi hyvin vaikeita tilanteita ja minusta olisi tärkeää, että nuorten mielenterveyshoitoon satsattaisiin enemmän. Välillä tuntuu, että avun saaminen on todella vaikeaa, Gargano pohtii ja jatkaa:

- Keikoilla tapaan paljon nuoria tyttöjä, joilla on elämässään haasteita. Sitä tajuaa, miten huonosti ihmiset voivat, ja jos jotain asialle voin tehdä, niin voin jakaa omia ajatuksia musiikin avulla heille.

Gargano sanoo haastattelussa, että urheilu on hänelle tärkein tapa pitää sekä keho että mieli kunnossa.

- Urheilu on se tapa, jolla pidän pääkopankin kunnossa. Vaikeissa elämäntilanteissa urheilu on varsinkin ollut se tärkein juttu. Kun huomaa, että oma keho pystyy sellaisiin asioihin, mihin ei olisi uskonut, niin se kasvattaa myös henkistä kapasiteettia. En mieti siinä ulkonäköä tai treenituloksia, vaan koen, että voin ihmisenä paremmin, kun treenaan.

TikTak vs. sooloartistius

Gargano koki jättisuosion TikTakin kautta ja kaunotar sanookin haastattelussa, että TikTakista siirtyminen soolouralle oli jännittävä paikka. Esimerkiksi lavalla olo oli täysin erilainen.

- Sanotaan näin, että pitkään siinä oli ero, olinko TikTakin vai soolobändini keulilla. Kun oli kasvanut TikTakin kanssa, niin se oli tuttu ja turvallinen paikka. Kun alkoi sooloartistiksi, niin piti ottaa se lava itse haltuun. Tässä kuitenkin 10 vuoden soolouran aikana olen siihen oppinut ja koen, että minulla sen verran kilometrejä takana, että olen kasvanut niihin oman bändin keulakuvan saappaisiin.

- Kun TikTak teki comeback-keikat, niin muistan miettineeni, että löytyykö se sama into vielä sieltä. Että mitä, jos se teinienergia ei tule? Onneksi oli ensimmäistä treeneistä asti selvää, että taannuimme heti sinne nuoruuden tasolle ja kaikki meni helposti.

Lue myös: Tiktak-Petra esitteli syksyn kuumimman trendivaatteen - katso upeat kuvat

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat