Kuva: AOP

Brittibändi lupasi esiintyä vain tasa-arvoisilla festareilla: 'Miehet voivat olla liittolaisia'

13.02.2020 14:15 - Milena Raappana

Lokakuussa Helsingissä keikkailevan The 1975 laulaja Matty Healya haastettiin käyttämään vaikutusvaltaansa ja esiintymään vain sukupuolijakaumaltaan tasa-arvoisilla festivaaleilla.

Brittiläisen yhtyeen The 1975 keulahahmo Matty Healy sitoutui bändinsa kanssa esiintymään vain festivaaleilla, joissa on suurin piirtein saman verran sekä mies- ja naisartisteja että muunsukupuolisia muusikkoja. 

Dazed-julkaisu uutisoi päätöksen tulleen The Guardianin musiikkitoimittaja Laura Snapesin twiitin jälkeen. 

Snapes kirjoitti sosiaalisen median päivityksessään, että kaikki tunnetut artistit, jotka vain puhuvat epätasa-arvoisuutta vastaan, mutta eivät kuitenkaan käytä vaikutusvaltaansa konkreettisiin toimiin "epäonnistuvat näkemään merkittävän muutosta tuovan roolinsa". 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Snapes ehdotti Healylle suoraan, että artisti lisäisi keikkavaatimuksiinsa, että bändi esiintyy vain festivaaleilla, jotka ovat sitoutuneet huolehtimaan, että artistikattauksessa on tietty prosenttuaalinen määrä naisia ja muunsukupuolisia esiintyjiä. 

Healy, joka esiintyy The 1975 -yhtyeen kanssa lokakuussa Helsingissä, vastasi olevansa jo sidottu festivaaleilla, jotka eivät noudata Snapesin ehdottamaa linjausta. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En ikinä pettäisi faneja, joilla on jo liput. Mutta tästä eteenpäin sitoudun ja uskon, että miesartistit voivat näin olla todellisia liittolaisia", Healy twiittasi.

"Olen varma, että edustajani ovat todella huolissaan tällä hetkellä. Mutta mitta on tullut täyteen, on aika toimia eikä vain jutustella. Kiitos potkusta persauksille Snapes, ajat muutosta eteenpäin", Healy kirjoitti. 

Dazed-julkaisun uutisesta ilmenee, että keskustelunavauksena toimi Reading and Leeds -festivaalin julkaisemat artistikiinnitykset, joiden miesvoittoisuus herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. 

Lue myös: Julkkikset joutuivat kritiikin kohteeksi mainostettuaan festivaalia: 'Rahalla ostettavat petturit'

Lue myös: Kanye Westin tapahtumasta vertauksia huijausskandaali Fyre-festivaaliin: 'Haluan rahani takaisin'

Lähde: Dazed

Kilpailut

Uusimmat