Kuva: AOP

Muotisuunnittelijan kunnianosoitus Kobe Bryantille kohautti somessa: "Epäkunnioittavaa ja mautonta"

26.02.2020 22:15 - Milena Raappana

Philipp Pleinin muotinäytöksessä nähtiin kullattuja helikoptereita ja Lakersin paitoja, joissa komeili Bryantin pelinumero ja suunnittelijan oma nimi.

Maanantaina pidettiin helikopterionnettomuudessa menehtyneiden Kobe ja Gianna Bryantin muistotilaisuus. Kaksi päivää tapahtuman jälkeen muotisuunnittelija Philipp Plein osoitti kunnioitusta kaksikolle omalla tavallaan, mikä on herättänyt kriittistä keskustelua. 

Paper Magazine -julkisu uutisoi negatiivisten kommenttien nousseen, kun Pleinin Milanon muotinäytöksessä lavalla nähtiin helikoptereita. Lisäksi näytöksessä mallien yllä nähtiin Lakers-koripallojoukkueen pelipaitoja, joissa komeili Bryantin pelinumero 24 ja joiden rinnuksissa luki Plein.

Paper Magazinen mukaan kyseisiä paitoja myytiin merkin nettisivuilla 3000 dollarin eli noin 2755 euron hinnallla, mutta jutun kirjoittamishetkellä tuotteita ei löytynyt sivustolta. 

Twitterissä Pleinin muotinäytöksen osuus on leimattu "epäkunnioittavaksi", "mauttomaksi" ja "pettymykseksi". 

"Philipp Plein teki kaksi kultaista helikopteria hänen tämänpäiväiseen näytökseensä, joka sattuu olemaan 27 päivää sen jälkeen, kun Kobe kuoli helikopterin tipahdettua alas. Mutta älä huoli, hän teki nipun Swarovski Kobe-paitoja (Plein kirjoitettuna niihin??), joten se on coolia. Haista p*ska Philipp."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mautonta, törkeää & materian tuhlaamista. Philipp Plein, joka on pitkään tehnyt vaatteita, jotka eivät tuo mitään muuta kuin sotkua muotimaailmaan, on päättänyt sisällyttää kultaiset helikopterit kristalliset koripallopaidat Kobe & Gianna Bryantin menehtymisen jälkeen. Tämä on kuvottavaa."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Los Angeles Timesin mukaan paidoilla kerätyistä tuotoista ainakin osa menee Bryantin perustamalle Mamba & Mambacita Sports Foundation -yhdistykselle. Plein myös itse teki 20 000 dollarin eli noin 18 360 euron lahjoituksen säätiölle.

Plein on myös julkisesti puolustautunut kritiikiltä ja sanonut joidenkin henkilöiden "selkeästi haluavan tulkita asiat negatiivisiesti ilman syytä". 

- Tämä tragedia vaikutti minuun ja koko maailmaan syvästi ja mielestäni muotinäytökseni on ollut parhain hetki osoittaa kunnioitustani ja ihailuani Kobe Bryantia, hänen tytärtään Giannaa ja hänen perhettään kohtaan, Plein kommentoi Paper Magazinen mukaan.

- Itseasiassa teen jotain auttaakseni ja tukeakseni järjestöä. Teot puhuvat enemmän kuin sanat, Plein jatkoi. 

Hän myös kertoi USA Today -julkaisulle, ettei helikopterien poistaminen näytöksestä ollut mahdollista, sillä ne oltiin suunniteltu jo ennen traagista onnettomuutta. 

- Sen takia lavalla oli kullattuja helikoptereita. Olisin tietenkin poistanut ne, jos se olisi ollut mahdollista, mutta niiden korvaaminen oli liian myöhäistä, Plein kirjoitti USA Todaylle.

Lue myös: Vanessa Bryant piti tunteikkaan puheen muistotilaisuudessa: "Rakas, pidä huolta meidän Gigistä"

Lue myös: Christina Aguilera esiintyi Kobe Bryantin muistotilaisuudessa - koskettava video ihastuttaa somessa

Lue myös: Näyttelijäkaunottaren twiitti Kobe Bryantista sai täystyrmäyksen - "Hän oli myös raiskaaja"

Lähteet: Paper Magazine, Los Angeles Times, USA Today

Kilpailut

Uusimmat