Kuva: Emmi Moilanen

Salkkarit-kaunotar julkaisi bikinikuvan ja avautui samalla kokemistaan ulkonäköpaineista

02.03.2020 08:15 - Reija Saarinen

Jasmin Voutilaisen mukaan hänen painonsa tuntuu kiinnostavan ihmisiä hurjasti.

Salatut elämät -sarjasta tuttu kaunotar, Jasmin Voutilainen, 24, julkaisi Instagramissa tyrmäävän bikinikuvan, jonka yhteydessä hän avautuu myös kokemistaan ulkonäköpaineista.

Voutilaisen mukaan hänen painonsa tuntuu kiinnostaneen muita aina. 

”Syökö toi Jasmin mitään ikinä, kun se on niin laiha?” kaikuu kysymys varmaan viikoittain, milloin päin naamaa ja milloin netissä anonyymisti," Voutilainen kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Hänen mukaansa paino on ollut hänelle häpeän aihe aina lapsesta saakka. Erityisesti yläasteella hän kertoo miettineensä sitä paljon.

"Rehellisesti, mun mielessä käy edelleen näin 24-vuotiaana usein ajatuksia, kuten ”pitäisi olla isompi”, ”pitäisi treenata jotta mulla olis paksummat jalat”. Eikä siksi, ettäkö mä haluaisin. Vaan koska kaikki muut haluavat ja kokevat mun hoikkuuden ongelmaksi. Muistan, kun pari vuotta sitten olin maailman onnellisin kun sain nostettua painoani muutamilla kiloilla."

Voutilainen kertoo omaavansa geenit, joiden vuoksi hänen täytyy syödä todella paljon, jotta paino pysyy. Hän kummasteleekin sitä, miten nykyään voi olla vielä ok, sheimata ihmisiä, jotka ovat luonnostaan hoikkia.

"Mitä on kehopositiivisuus, jos lopulta se koskee vain ”isompia” ihmisiä? Miks mä en saa olla rauhassa mun kehossa sen kokosena kuin olen? Muutenkin laihuuden luullaan aina olevan jokin lottovoitto, josta ei voi tuntea häpeää, mutta silti se on asia josta halutaan piikitellä. Ikäänkuin koetaan oikeudekseen kommentoida asiaa miten huvittaa, koska ”sehän on laiha eikä läski, ei sitä voi haitata”.

Voutilainen muistuttaakin kaikkia siitä, että kenenkään painosta ei kannata huudella, sillä ihmiset elämästä ja taustoista harva kuitenkaan tietää.

Julkaisun sekä kaikki Voutilaisen saamat tsemppaavat kommentit pääset katsomaan alta. Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen myös täältä.

View this post on Instagram

”Syökö toi Jasmin mitään ikinä, kun se on niin laiha?” kaikuu kysymys varmaan viikoittain, milloin päin naamaa ja milloin netissä anonyymisti. Mun paino on asia, joka ilmeisen paljon on häirinnyt muita ihmisiä jo siitä saakka, kun olin lapsi. Ja sitä kautta se on ollut mulle aina häpeän aihe, etenkin yläasteella ja lukiossa. Rehellisesti, mun mielessä käy edelleen näin 24-vuotiaana usein ajatuksia, kuten ”pitäisi olla isompi” ”pitäisi treenata jotta mulla olis paksummat jalat”. Eikä siksi, ettäkö mä haluaisin. Vaan koska kaikki muut haluavat ja kokevat mun hoikkuuden ongelmaksi. Muistan, kun pari vuotta sitten olin maailman onnellisin kun sain nostettua painoani muutamilla kiloilla. Kovalla treenillä ja ruokamäärien jatkuvalla miettimisellä. Lopulta mietin miks mä teen tätä? Ja suurin syy oli, että mun oli pakko mahtua toisten luomaan muottiin. Mun geenit on sellaiset, että jos en syö todella paljon, laihdun sen siliän tien. Vähänkuin joillekin on ongelma helposti kertyvä paino, niin mulla se vaan on toistepäin. Oon vieläpä viimeaikoina kärsinyt terveydellisistä ongelmista, kuten reumaattisista säryistä jotka vaikuttavat mulla välillä ruokahaluun. On tosi vaikeeta syödä väkisin, siksipä oon tehnyt nyt tasan kuten on hyvältä tuntunut, välittämättä siitä mihin suuntaan mun paino menee. Syönyt silloin kun siltä tuntuu ja sitä mitä tekee mieli, pääasiassa täysin normaalia kotiruokaa! Miten oikeesti vielä vuonna 2020 skinnyshaming on ok? Mitä on kehopositiivisuus, jos lopulta se koskee vain ”isompia” ihmisiä? Miks mä en saa olla rauhassa mun kehossa sen kokosena kuin olen? Muutenkin laihuuden luullaan aina olevan jokin lottovoitto, josta ei voi tuntea häpeää, mutta silti se on asia josta halutaan piikitellä. Ikäänkuin koetaan oikeudekseen kommentoida asiaa miten huvittaa, koska ”sehän on laiha eikä läski, ei sitä voi haitata”. Tän kuvan lisääminen on aika ison kynnyksen asia mulle. Sä et tiedä tarinaa toisen kehon takana. On myös eriasia olla huolissaan, kuin päivitellä toisen painoa piikittelevästi. On tosi vaikeeta hyväksyä itsensä, jollei kukaan muukaan hyväksy. Kukaan, joka on sinut oman kroppansa kanssa, ei kommentoi toisen vartaloa ikävästi. Kiitos kun luit🙏🏼

A post shared by JASMIN VOUTILAINEN (@jasminelisabet) on

Lue myös: Salkkarit-kaunottaren ja realityrakkaan kuva tulkittiin suoraviivaisesti: "Raskaana vai kihloissa?"

Lue myös: Salkkarit-tähti Jasmin Voutilainen uudesta suhteestaan: "Haluan olla hänen kanssaan loppuelämäni"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat