Kuva: AOP

Vessapaperin hamstraus nousi somessa puheenaiheeksi - Riku Rantalalta oivallinen päivitys aiheesta

13.03.2020 17:45 - Milena Raappana

Kaupoista on haalittu suuret määrät päivittäistavaratuotteita kuten vessapaperia.

Koronaviruksen eteneminen ja eilinen hallituksen tiedotustilaisuus on saanut ihmiset hamstraamaan päivittäistavarakauppojen hyllyt tyhjiksi. 

Eilisessä tiedotustilaisuudessa muun muassa kehotettiin perumaan kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat toukokuun loppuun saakka, mikä johti useiden suomalaisten artistien keikkojen perumiseen. Hallitus myös pohtii valmiustilalain käyttöönottoa, mikä vaikuttaisi muun muassa ihmisten liikkumiseen ja kulutukseen.

Uutisissa ja sosiaalisessa mediassa onkin levinnyt kuvia kauppojen tyhjillään ammottavista kuivatarvikehyllyistä, mutta etenkin vessapaperin rohmuaminen on noussut puheenaiheeksi nettikansa keskuudessa. 

Moni on hämmästellyt, miksi juuri vessapaperia kahmitaan kotiin varmuuden vuoksi. Riku Rantala, 45, twiittasikin aiheesta nerokkaan päivityksen, jossa on video Madventures-ohjelmasta. 

Videolla Rantala selittää hypoteettisen tilanteen, jossa ihminen kaatuu naamalleen ulosteeseen.

- Jos kaatuisitte turvalleen p*skaan, pyyhkisittekö sen mieluummin paperilla vaiko kentieskö ehkäkö pesisitte vedellä? Hmh, tietenkin vedellä. Se on paljon hygieenisempi keino, Rantala sanoo. 

Tämä voidaan lukea suorana viestinä, ettei vessapaperin kärräämisessä kasoittain kotiin ole järkeä, kun takamuksen voi myös pestä vedellä pöntöllä asioinnin jälkeen.

Jos päivitys näy, voit katsoa sen täältä.

Moni on ollut samaa mieltä Rantalan kanssa ja nostanut käsisuihkun toimivaksi ratkaisuksi tilanteessa. 

Lue myös: Ariana Granden käsienpesu-meemi nousi esiin koronaviruksen myötä, tähti vastasi: 'Vihaan teitä'

Lue myös: Sauli Niinistön haastattelu Ylellä koronavirustilanteesta keräsi aplodit somessa: "Viisaita sanoja"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat