Kuva: Emmi Moilanen

Lukuisat suomalaisartistit joutuvat perumaan keikkojaan koronaviruksen takia: "Olen niin rikki"

13.03.2020 08:50 - Reija Saarinen

Esimerkkiksi Sanni on kertonut olevansa asiasta erittäin surullinen.

Koronaepidemia on saavuttanut viime päivien aikana myös Suomen. Arjessa se näkyy jo monella tapaa. Etätöitä suositaan ja harrastustoimintaa on kehotettu välttämättään. Suuret, yli 500 henkilö tapahtumat kehotetaan perumaan ja tämän lisäksi hallitus toivoo kansalaisten välttävän matkustelua. 

Suurten tapahtuminen peruminen näkyy viihdemaailmassa vahvasti. Urheilutapahtuminen lisäksi peruutuksen alle ovat joutuneet lukuisat teatteriesitykset sekä keikat. 

Monen suomalaisartistin on siis ollut pakko siirtää jo sovittuja keikkapäiviään koronaepidemian vuoksi. Asiasta ovat sosiaalisessa mediassa avautuneet muun muassa Suvi TeräsniskaAnna Puu, Sanni sekä JVG. 

Sannin mukaan tilanne on monella tapaa ikävä.

"Mä oon niin rikki tästä etten edes tiedä mitä sanoo. Ei pysty kuvailee.
Ollaan valmisteltu tätä rundia ihan innoissaan koko alkuvuosi enkä oo ollu mistään kiertueesta näin liekeissä ku tästä. Kerron heti kun tiedän uudet päivämäärät!"

Myös Anna Puu kertoo käyneensä läpi suuria tunteita. Samalla hän peräänkuuluttaa sitä, että nyt todellakin kaivataan suuria tekoja viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

"Meillä on vielä mahdollisuus toimia kun homma ei ole totaalisesti räjähtänyt käsiin, eikä se silloin voi olla kiinni siitä onko paikalla 450 vai 500 henkilöä. On parempi ylireagoida kuin ei reagoida ollenkaan. Koen, että mulla on eräänlainen vastuu," Puu kirjoittaa.

Fanit ovat tietenkin olleet ilmoituksista surullisia, mutta myös arvostus artisteja sekä heidän päätöksiään kohtaan näkyy kommenteissa.

Muutamien artistien julkaisut aiheesta pääset katsomaan alta.

View this post on Instagram

Siellä me oltiin bändin ja tekniikan kanssa Hyvinkääsalissa, kaikki kamat ja lavasteet pystyssä. Huomenna starttaisi kauan odotettu ja treenattu Heartbreak Hotel - kiertue. Uutiset naapurimaiden koronatilanteesta on pitkin viikkoa nostanut hikikarpaloita otsalle ja tänään sitten kävi juuri niin kuin pelkäsin: annettiin suositus yleisötilaisuuksien peruuttamiselle. Sanottiin, että yli 500 hengen tilaisuuksia ei tulisi järjestää. Laskeskelin mielessäni, että Hyvinkääsaliin menee rapiat 400 katsojaa, samoin Sellosaliin sekä Järvenpäähän. Muut konserttisalit ovat yli tuon annetun ohjeistuksen. Sitten pysähdyin miettimään. Mikä on toistaiseksi ainut todettu keino, jolla koronavirustartuntoja saa vähennettyä? Meillä on vielä mahdollisuus toimia kun homma ei ole totaalisesti räjähtänyt käsiin, eikä se silloin voi olla kiinni siitä onko paikalla 450 vai 500 henkilöä. On parempi ylireagoida kuin ei reagoida ollenkaan. Koen, että mulla on eräänlainen vastuu. 💔 Särkynein sydämin joudun siis kertomaan, että kevään kiertue on kokonaisuudessaan peruutettu ja tullaan siirtämään loppuvuoteen. Toivon, että tilanne on tuolloin sellainen, että me kaikki voidaan nauttia keikasta täysillä ilman että säpsähdetään joka kerta kun joku yskäisee. Hyvä uutinen on, että korvaavat päivämäärät ovat jo työn alla ja nyt ostetut liput käyvät niihin sellaisinaan. Ilmoitan mahdollisimman pian missä mennään. Pysykää terveinä rakkaat ja ottakaa viranomaisten suositukset tosissaan! @centrallineentertainment @emicapitolfinland @universalmusicfin #comusic #HeartbreakHotel #siirretäänkoronanvuoksi @hyvinkaasali @sibeliustalo @savoyteatteri @logomoturku @sellosali @paviljonki @kuopionmusiikkikeskus #porinpromenadikeskus @taidetehdas @jarvenpaatalo @verkatehdas @tamperetalo

A post shared by Anna Puu (@annapuuofficial) on

View this post on Instagram

TIEDOTE: SUVI TERÄSNISKAN IHMISEN POIKA -KIERTUEEN LOPUT KEIKAT SIIRTYVÄT KEVÄÄLLE 2021 Suvi Teräsniskan lähes täysin loppuunmyytyä Ihmisen poika -kiertuetta on jäljellä vielä 11 konsertin verran. Vallitsevan tilanteen vuoksi jäljellä olevat konsertit on kuitenkin päätetty siirtää kevääseen 2021. Hallitus on tänään suosittanut, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Tiedotamme lipun ostaneita uusista konserttipäivämääristä mahdollimman pian. Kiertueelle jo ostetut liput käyvät sellaisenaan konsertin uuteen päivämäärään tai ne voi halutessaan palauttaa virallisen lipunvälittäjän palautusohjeiden mukaisesti alkuperäiseen konserttipäivämäärään mennessä. TIEDOTE PÄÄTTYY! Mun somepostilaatikot hukkuu teidän viesteihin ja en valitettavasti millään ehdi niihin kaikkiin vastaamaan, joten toivon että tämä tavoittaa mahdollisimman monet teistä! Tämä on valitettavan harmillinen juttu, johon me ei tietenkään millään tavoin pystytty varautumaan. En missään nimessä kuitenkaan halunnut suoralta kädeltä perua konsertteja, vaan siirtää ne uuteen ajankohtaan ensi keväälle! Syksyn kalenteri on sen verran täynnä niin minun kuin konserttisalienkin osalta, joten näin järkevämmäksi katsoa uusia päiviä vuoden päähän. Ette uskokaan kuinka harmissani olen tästä kaikesta 😞 Odotin konsertteja kuin kuuta nousevaa ja nyt kalenteri ammottaa tyhjyyttään. Nyt pidetään huolta toinen toisistamme ♥️ Pestään käsiä ja toivotaan että tämän epidemian niska saadaan jossain kohtaa taittumaan. Nähdään uusilla keikoilla ♥️♥️ #ihmisenpoikakiertue

A post shared by Suvi Teräsniska (@suviterasniskaofficial) on

Lue myös: Yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan Suomessa - keikat, messut ja urheilutapahtumat jäihin

Lue myös: Koronavirus uhkaa viihdevuotta 2020 - listasimme tapahtumat, jotka on jo peruttu

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat