Kuva: Hanna-Maria Grönlund

"Teknikot ovat suoraan sanottuna kusessa" - Happoradio joutui lomauttamaan työntekijänsä

17.03.2020 16:39 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Koronavirus iski myös suosikkibändin toimeenkuvaan.

Uutisoimme aikaisemmin, että Lauri Tähkä, 46, julkaisi Instagramissa postauksen, jossa hän kertoo aikovansa käynnistää biisiprojektin. Laulaja haluaa auttaa suomalaisia musiikin voimalla koronaviruksen aikana.

"Nyt kun korona estää meitä suomalaisia kokoontumasta ja huoli lähimmäisistämme on suuri, haluan kutsua muut artistit mukaan auttamaan musiikin voimalla suomalaisia. Meillä on Kiiskisen Timon kanssa biisi valmiina. Kuka lähtee mukaan? Laittakaahan viestiä tulemaan kuka mukana", artisti kirjoitti.

Yksi mukana olevista artisteista on ainakin Happoradiosta tuttu Aki Tykki, 44.

- En edes vielä tiedä, mistä on kyse. Huomasin tuon Laurin viestin ja tietenkin halusin mukaan. Jos minun apuni edes vähän auttaa tämän skandaalin keskellä, niin totta kai haluan osallistua, Tykki kertoi Radio Novan Iltapäivä -ohjelman juontajille Anssi Honkaselle ja Niina Backmanille.

Tykki sanoi myös haastattalelussa, että koronavirus vaikuttaa vahvasti artistien elämään, sillä keikkoja ja tapahtumia on peruttu.

- Kyllähän tässä shokkitila on päällä. Ei oikein tiedä, mitä tulee tapahtumaan ja miten moneen juttuun tämä iskee. Esimerkiksi äänentoistofirmat kaatuvat tällaisessa tilanteessa ja mekin jouduimme omassa Happoradio Oy -yrityksessämme lomauttamaan kaikki. Jos suoraan saan sanoa, niin teknikot ovat kusessa.

- Itse pysyn hengissä onneksi teostojen ja vastaavien tulojen lisäksi, ja vessapaperiakin minulla on varastossa, mutta huoli muista on kova. Toivotaan, että tilanne menee ohi nopeasti.

Useat artistit ovat keikkaileet striimauspalveluiden kautta. Myös Tykki on saanut kyseiseen asiaan liittyviä yhteydenottoja.

- Eilen saimme Happoradion kautta neljä erilaista yhteydenottoa, että voisimme järjestää striimauskeikkoja. Se on mahtavaa ja ihmiskunta on parhaimmillaan, kun meillä on yhteinen vihollinen. Kuten presidentti Sauli Niinistö sanoi, nyt pidetään fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Lauri Tähkä innosti suomalaisartistit koronatempauksellaan - "Kuka lähtee mukaan?"

Lue myös: Koronavirus uhkaa viihdevuotta 2020 - listasimme tapahtumat, jotka on jo peruttu

Lue myös: Laittoiko koronavirus lomasuunnitelmat uusiksi? Kokosimme parhaat vinkit irtiottoon töistä

Kilpailut

Uusimmat