Kuva: AOP

Léa Seydoux soimaa elokuvamaailmaa tekopyhäksi: "Kukaan ei tehnyt mitään"

03.04.2020 15:45 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Näyttelijä ottaa kantaa alaa ravistelleisiin hyväksikäyttötapauksiin.

Ranskalainen näyttelijä Léa Seydoux, 34, syyttää elokuva-alaa tekopyhäksi. Hänen mukaansa seksuaalinen hyväksikäyttö oli elokuvamaailmassa ja erityisesti Hollywoodissa yleistä, mutta siitä vaiettiin. Asiasta alettiin puhumaan vasta siinä vaiheessa, kun ihmiset alkoivat hyötymään tapausten paljastumisesta.

- Alalla on paljon tekopyhyyttä. Koska ihmiset tiesivät! Nyt he käyttävät tilannetta hyväkseen sanomalla olevansa uhreja. Sitten heistä tehdään sankareita. Mielestäni sankari antaa anteeksi. Tarvitsemme anteeksiantoa, eikö vain? Seydoux avaa.

Léa Seydoux on yksi lukuisista naisista, jotka ovat syyttäneet elokuvamoguli Harvey Weinsteinia seksuaalirikoksista. Weinstein tuomittiin tänä keväänä 23 vuodeksi vankeuteen laajaa julkisuutta saaneessa seksuaalirikosoikeudenkäynnissä.

- Kaikki tiesivät mitä Harvey teki, mutta kukaan ei tehnyt mitään. On uskomatonta, että hän pystyi jatkamaan uraansa vuosikymmenten ajan, huolimatta siitä kaikesta, mitä hän teki, Seydoux sanoo.

Seydoux tähdittää marraskuussa ensi-iltansa saavaa Bond-elokuvaa, No Time To Dieta. Näyttelijä kertoi vastikään nähneensä elokuvan ensimmäistä kertaa. Hän esittää elokuvassa Madeleine Swannia. Seydoux kuvaili elokuvaa tunteellisimmaksi Bond-elokuvaksi ikinä.

- Tämä Bond-elokuva on täynnä tunnetta, tulette liikuttumaan siitä, Seydoux kuvaili.

Lue myös: Bond-tytön paljastus tähdittämästään No Time To Die -elokuvasta: 'Todella tunteikas, aloin itkeä!'

Lue myös: Elokuvatuottaja Harvey Weinstein sai 23 vuoden tuomion seksuaalirikoksista

Lähde: Independent

Uusimmat