Kuva: Atte Mäläskä

Seksuaaliterapeutti kehottaa naisia tutustumaan itseensä: 'Peilin edessä voi masturboida'

05.05.2020 19:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Marja Kihlströmin mukaan masturbointi on tärkeää myös parisuhteessa.

Rosanna Kuljun tuoreessa GIRL GANG -podcastissa puhutaan tällä kertaa seksistä ja intohimosta. Vieraana jaksossa on erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlsröm, joka juontaa parhaillaan tv:ssä näkyvää Sex Tape Suomi -ohjelmaa. 

Puheenaiheena ovat tällä kertaa niin seksuaalisuus kuin seksilelutkin. 

Kihlströmin mukaan seksi voi olla vielä pitkässäkin parisuhteessakin hyvin intohimoista. Se mitä se vaatii, on puhuminen. Mutta miten seksipuheesta voi tehdä itselle helpompaa?

-  Suosittelen puhumaan tunnelähtöisesti. Voi sanoa vaikka, että tarvitsisin enemmän hyväilyä. Jos kumppani ei tee ihan oikein, niin se saattaa olla pitkässä suhteessa vaikea kertoa, mutta kannattaa muistaa, että se on oikeasti molempien etu. Monet ujostelevat sen näyttämistä toiselle, miten itse hyväilee itse itseään. Se on kuitenkin ihan hyvä tapa näyttää toiselle, mistä pitää.

- Usein unohdetaan se, että nainen voi myös hyväillä itseään seksin aikana. Siihen voi käyttää käsiä tai leluja. Pelkkä yhdyntä ei ole se ainoa oikea tapa. Seksiä on niin monenlaista, Kihlström muistuttaa.

Yksi erittäin tärkeä asia on myös omaan kehoon tutustuminen. Sitä muun muassa Kulju kertoo itse tehneensä. 

- Itse olen kyllä ihan peilin kanssa katsonut omaa alapäätäni, että mitä sieltä oikein löytyy. Olen ollut todella kiinnostunut siitä omasta tavarasta, Kulju paljastaa. 

Kihlströmin mukaan tämä on todella tärkeää, sillä kun oma keho on tuttu, siihen suhtautuu aivan eri tavalla. 

- Näin juuri pitääkin toimia. Sitä voi myös jalostaa siihen, että tyydyttää itseään peilin edessä. Katsoo miltä itse näyttää tai miltä pimpissä näyttää se, kun saa orgasmin. On todella tärkeää, että omaa alapäätään voi katsoa. Minusta on myös tärkeää, että pimpille on joku nimi, ettei se ole vain alapää. Kun siihen tutustuu, se arvostus sitä kohtaan myös lisääntyy, Kihlström toteaa. 

Millaisia vinkkejä kaksikko antaa seksin harrastamiseen lapsiperhearjessa? Entä millaista puhetta saavat aikaan seksilelut? Sen saat selville, kun kuuntele koko jakson alta.

Lue myös: Naiset paljastavat millaista hyvä seksi on: "Jälkeenpäin ei jaksa liikahtaakaan"

Lue myös: Seksi ei kiinnosta nuoria samoin kuin ennen - yksi syy ylitse muiden

Kilpailut

Uusimmat