Kuva: AOP

Tänään tv:ssä Liam Neeson sanoo lauseen, joka lähti elämään aivan omaa elämäänsä netissä

10.05.2020 07:15 - Roy Kokkonen

Taken on jättänyt jälkensä paitsi elokuvien myös internetin historiaan.

Vuonna 2008 julkaistua Pierre Morrelin ohjaamaa Takenia tähdittää Liam Neeson, joka esittää entistä CIA-agenttia Bryan Millsiä, jonka tytär kidnapataan lomamatkalla Pariisissa. Ranskalainen, mutta englanninkielinen elokuva kertoo Millsin käynnistämästä ajojahdista tyttären löytämiseksi.

Neesonin roolihahmon puhuessa kaappaajien kanssa puhelimessa, hän lausuu sanat, jotka ovat jääneet elämään internetissä:

"I will find you, and I will kill you."

Know your meme -sivuston mukaan lause muuttui lentäväksi vuoden 2012 aikana, jonka jälkeen sitä on käytetty lukuisissa meemeissä ja parodioissa.

Matalalla äänellä lausuttu fraasi on henkilöitynyt vahvasti Neesoniin, mikä on poikinut paljon pyyntöjä toistaa nuo sanat eri yhteyksissä.

Neeson kertoi vuonna 2012 Graham Nortonin haastattelussa, että hänen poikansa opiskelukaverit ovat pyytäneet häntä äänittämään lauseen heidän puhelinvastaajaansa. Nortonin ohjelmassa hän äänitti lauseen erään yleisössä olleen fanin vastaajaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Vuonna 2014 Neeson esiintyi cameo-roolissa Saturday Night Live -ohjelman avaussketsissä. Siinä vitsailtiin Krimin valtauksesta, ja Neeson lähetti Putinille viestin Taken-elokuvan lainausta tyylitellen. Tappamiseen viittaavaa loppukaneettia ei kuitenkaan kuultu. 

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Taken on saanut elokuvien tietokanta IMDb:ssä 7,8 tähteä. Elokuva oli taloudellinen menestys, se tuotti noin 23 miljoonan euron budjetilla yli 208 miljoonaa. Kriitikoilta se sai vaihtelevaa palautetta. Takenista on tehty kaksi jatko-osaa, vuosina 2012 ja 2014.

Kuuluisat sanat kuuluvat elokuvan trailerissa, jonka voit katsoa alta tai täältä:

Taken
Hero
23:10

Lue myös: Liam Neeson järkytti kansaa rasistisella tunnustuksellaan - halusi tappaa tummaihoisen ihmisen

Lähteet: Know your meme, IMDb

Kilpailut

Uusimmat