Kuva: YouTube

Billie Eilish julkaisi voimaannuttavan videon kokemuksistaan: "Jos vähennän kerroksia, olen l*tka"

27.05.2020 09:15 - Reija Saarinen

Videolla Eilish vähentää vaatetustaan kerros kerrokselta.

Billie Eilish, 18, on ollut monenlaisen arvostelun kohteena. Rentoihin vaatteisiin pukeutuva Eilish on jakanut mielipiteet vaatetuksellaan. Osa pitää, osa ei voi ymmärtää. Hiljattain Eilish julkaisi muun muassa bikinikuvia ja vastaanotto oli järjetön. Kuvien yhteyteen ilmestyi runsaasti kommentteja, joissa naista haukuttiin.

- Sain kommentteja, joissa sanottiin: "En pidä hänestä enää, koska heti kun hän täytti 18, hän muuttui huoraksi". En voi voittaa. En todellakaan voi voittaa, Eilish sanoi tuolloin. 

Nyt Eilish on ottanut kantaa kokemaansa arvosteluun julkaisemalla Not my responsibility -nimisen videon. Sen oli tarkoitus alun perin olla osa kiertuetta, mutta peruttujen keikkojen vuoksi Eilish julkaisi sen kaikille.

Mustasävytteisellä videolla Eilish vähentää päällään olevia vaatteita kerros kerrokselta. Ensin lähtee huppari, sitten kauluspaita, lopulta toppi. Koko riisumisprosessin ajan Eilishin ääni kertoo niistä asioista, joita hän on omasta kehostaan muiden suusta kuullut.

- Haluaisitko, että olisin pienempi? Heikompi? Pehmeämpi? Pidempi? Haluaisitko, että olisin hiljaisempi? Provosoivatko olkapääni sinua? Olenko minä rintani tai kenties lantioni? Tämä vartalo, jossa synnyin, eikö se ole sellainen, josta sinä pidät?, Eilish muun muassa toteaa videolla.

Samalla hän toteaa, että aina jollain on sanottavaa hänen vaatetuksestaan.

- Jos laitan päälleni jotain sellaista, jossa on mukavaa, en ole nainen. Jos vähennän kerroksia, olen lutka. Vaikka et koskaan ole nähnyt vartaloani, sinä silti tuomitset sen ja minut. Miksi teet oletuksia ihmisistä pelkästään heidän kokonsa takia?

Videon pääset katsomaan alta. 

Video on otettu sosiaalisessa mediassa vastaan suurella ilolla. Muun muassa Twitterissä naisen avoimuutta ja rohkeutta hehkutetaan. 

"Billie Eilish nostaa esiin naisen kehoon kohdistuvia kauneusihanteita. Se on todella tärkeää ja toivon, että tästä videosta puhutaan paljon. Hänellä on runsaasti nuoria faneja, jotka ihailevat häntä ja hän onkin uskomaton esikuva."

"Billie Eilish sanoo: haistakaa v*ittu kaikki te, jotka puhutte vartalostani"

Lue myös: Pakkomielteinen fani ilmestyi Billie Eilishin ovelle lukuisia kertoja: "Hän kieltäytyi poistumasta"

Lue myös: Billie Eilishin julkaisema kuva hämmentää somessa: "Aiotko ryöstää minut?"

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat