Kuva: AOP

Emma Watson jakoi mustia ruutuja Instagramissa - joutui hurjan kritiikin kohteeksi

03.06.2020 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Watson otti monen muun tapaan eilen osaa kampanjaan, jonka tarkoituksena on osoittaa kunnioitusta Black Lives Matter -liikkeelle sekä rasisminvastaiselle työlle.

Instagram täyttyi eilen mustista ruuduista, joita jaettiin somessa aihetunnisteella #blackouttusday. Kyseessä oli siis tapa, jolla ihmiset osoittavat kunnioitusta Black Lives Matter -liikkeelle sekä rasisminvastaiselle työlle. 

Tarkoituksena siis oli, etteivät ihmiset jakaisi muuta sisältöä tilillään kyseisen päivän aikana. Toive toteutui aika pitkälti ja Instagram-feedit täyttyivät lähinnä mustista ruuduista. 

Harry Potter -elokuvista tuttu näyttelijä Emma Watson, 30, otti myös osaa kampanjaan. Hän tosin julkaisi tilillään kolme mustaa ruutua valkoisilla reunoilla ja sai välittömästi osakseen hurjaa kritiikkiä.

Monien mukaan Watsonin tapa laittaa valkoiset reunukset kuviinsa, on väärin. Kampanja tarkoitus kun on vastustaa rasismia, ei tuoda hyvää sisältöä kenenkään sometilille. 

"Nyt on kyse tummaihoisten oikeuksista ja elämästä. Ei Instagram-tilisi estetiikasta. Olet aikuinen nainen, luulisi sinun tietävän. Poista tämä."

"Miksi et ole liittänyt mukaan mitään linkkiä paikkaan, josta voisi hankkia lisää tietoa tai vaikka lahjoittaa rahaa?"

"Kai sinä ymmärrät, että tämä toimintasi on aivan mitätöntä?"

"Oletko tosissasi?"

Millaisia ajatuksia kommentit sinussa saavat aikaan? Muutamia niistä pääset lukemaan alta.

Lue myös: Emma Watson on seurustellut jo yli puoli vuotta - poikaystävä paljastui liikemieheksi

Lue myös: Emma Watson täyttää tänään 30 vuotta - katso, miten tähti on muuttunut vuosien varrella

Kilpailut

Uusimmat