Kuva: AOP

Muistatko vielä Kendall Jennerin surullisenkuuluisan Pepsi-mainoksen? Nousi taas esiin somessa

04.06.2020 12:15 - Iiro Myllymäki

Paljon kritiikkiä herättänyttä mainosta on taas levitetty sosiaalisessa mediassa. Syynä ovat käynnissä olevat mielenosoitukset Yhdysvalloissa.

Rasisminvastaiset mielenosoitukset eivät ole mitään uutta Yhdysvalloissa, ja vuonna 2017 virvoitusjuomajätti Pepsi käytti mielenosoituskuvastoa omassa mainoksessaan. Mainoksen tähtenä nähtiin malli Kendall Jenner, 24, joka ojentaa Pepsi-tölkin mielenosoittajia vastassa olevalle poliisille. Lopussa koko joukko iloitsee poliisin maistettua juomaa.

Mainoksesta nousi heti valtava kohu ja kritiikkivyöry. Sen katsottiin olevan monessakin mielessä tahditon, ja Pepsi päättikin vetää mainoksen pois heti seuraavana päivänä. Koska Kendall Jenner oli mainoksen kasvot, suuri osa kritiikistä kohdistui suoraan häneen. Jenner ei kommentoinut tilannetta suoraan tuolloin, vaan vasta puoli vuotta myöhemmin hän antoi lausunnon aiheesta Keeping Up With The Kardashians -tv-sarjassa. Hän kertoi itkuisena, ettei ikinä pahoittaisi kenenkään mieltä tarkoituksella eikä olisi mennyt mukaan mainokseen, jos olisi osannut arvata sen aiheuttaman reaktion.

Nyt surullisenkuuluisa mainos on nostettu uudelleen esiin sosiaalisessa mediassa. Tämä johtuu Yhdysvalloissa tapahtuvista mielenosoituksista, jotka saivat alkunsa tummaihoisen George Floydin kuolemasta valkoihoisen poliisin väkivaltaisessa käsittelyssä. Monet ovat sosiaalisessa mediassa irvailleet, että nyt tarvittaisiin taas Kendall Jenneriä ja Pepsi-tölkkiä ratkaisemaan tilanteen.

”On aika lopettaa rasismi taas”, kuuluu yksi twiitti, johon on liitetty mukaan katkelma mainosvideosta. Tämän hyvin suosituksi nousseen twiitin pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

”Kendall Jenner ja hänen Pepsi-tölkkinsä ovat kovin hiljaa nyt”, sanailee toinen twiittaaja.

Nyt Kendall Jenner on rikkonut hiljaisuutensa tämän hetken protesteista ja Black Lives Matter -liikkeestä. Jenner kehottaa Instagramissa ihmisiä sivistämään itseään siitä, miten olla parempi liittolainen tummaihoisten tasa-arvopyrkimysten tukena.

”Olen ollut paljon ajatuksissani viime päivinä ja tuntenut oloni raskaaksi. Olen vihainen ja murtunut kuten niin moni muukin”, Jenner kirjoittaa.

Nainen kertoo tunnustavansa omat valkoisen ihmisen etuoikeutensa. Hän myös kehottaa ihmisiä toimimaan asioiden muuttamiseksi muuallakin kuin vain sosiaalisessa mediassa.

”Nyt meidän pitää käydä epämukavia keskusteluja muiden ja etenkin itsemme kanssa”, Jenner kirjoittaa.

Voit katsoa naisen koko päivityksen alta tai tästä linkistä.

Kendall Jenner otti monen muun julkisuuden henkilön tavoin osaa Blackout Tuesday -kampanjaan tiistaina ja julkaisi Instagram-tilillään mustan ruudun kuvan osoituksena solidaarisuudesta.

Lue myös: Star Wars -tähdeltä tunteikas puhe mielenosoituksessa - "En tiedä, onko minulla uraa tämän jälkeen"

Lue myös: Emily Ratajkowski kritisoi suosittuja #BlackoutTuesday-päivityksiä: "Tämä on jopa vaarallista"

Lue myös: David Guettan tribuutti George Floydille herättää epäuskoa: "Valkoisin tapa reagoida rasismiin"

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat