Kuva: AOP

Frendien luoja monimuotoisuuden puuttumisesta sarjassa: 'Olisinpa tiennyt sen, mitä tiedän nyt'

10.06.2020 10:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Frendit-sarjaa tehtiin vuosina 1994-2004.

Frendit-sarja on yksi kaikkien aikojen suosituimmista tv-sarjoista. Sillä on edelleen vankka ihailijakunta, vaikka sen viimeinen jakso nähtiin televisiossa vuonna 2004. Sarjassa seurataan kuutta ystävää ja heidän elämänsä kommelluksia. 

Viime aikoina Yhdysvalloissa on noussut suureksi puheenaiheeksi monimuotoisuus sekä rasismi. Frendien luoja Marta Kauffman, 63, on myös ottanut kantaa aiheeseen ja kertonut tuoreessa haastattelussa olevansa pahoillaan siitä, millaisia valintoja hän teki aikoinaan sarjassa nähtyjen hahmojen osalta. Kaikki sarjan päähenkilöt olivat valkoihoisia ja etnisiä vähemmistöjä nähtiin muutoinkin vähän.

(kuva: AOP)

Sarjan monimuotoisuuden puute on puhuttanut myös näyttelijöitä. Muun muassa Lisa Kudrow on kertonut, että sarja olisi varmasti täysin erilainen, jos se tehtäisiin nyt. 

- Jos sarja tehtäisiin nyt, ei rooleissa nähtäisi pelkästään valkoisia. Minusta on kuitenkin tärkeää, että sarja nähdään ajankuvana, eikä sitä katsota vain sillä silmällä, että mitä tehtiin väärin, hän on kertonut. 

Tuoreessa haastattelussa Kauffman myöntääkin, että hänen esittämänsä todellisuus valkoisesta New Yorkista oli todella väärä ja hän myöntää miettineensä paljon sitä, kuinka hänen olisi pitänyt toimia tuodakseen monimuotoisuutta paremmin esiin.

- Toivon, että olisin tiennyt kaiken sen mitä tiedän tänään jo tuolloin. Olisin tehnyt todella erilaisia päätöksiä. Olemme aina kannustaneet ihmisiä monimuotoisuuteen, mutta en ole itse tehnyt sen eteen tarpeeksi, hän sanoi. 

Lue myös: Frendien käsikirjoittaja paljastaa: Miksi kaksi suosikkihahmoa eivät päätyneet koskaan yhteen?

Lue myös: Nyt se on varmaa: Frendit tekee paluun, mutta mitä on luvassa?

Lähde: Vulture

Kilpailut

Uusimmat