Kuva: AOP

Sketsisarja Pikku-Britannian tekijät pyytävät anteeksi - blackface-kohu poisti sarjan Netflixistä

15.06.2020 21:15 - Roy Kokkonen

Pikku-Britannia-sketsisarjan luoneet Matt Lucas ja David Walliams pyytävät anteeksi.

Viime viikolla lukuisat suoratoistopalvelut poistivat sketsisarja Pikku-Britannian valikoimistaan. Syynä sarjan poistumiseen muun muassa Netflixistä ja BBC:n iPlayeristä oli sarjassa käytetty blackface-meikki.

Blackface tarkoitaa valkoihoisen näyttelijän meikkaamista tummaihoiseksi. Tapaa pidetään nykypäivänä yleisesti rasistisena. 

Viime viikkoina nähdyt Black Lives Matter -mielenosoitukset ovat saaneet myös suoratoistopalvelut kiinnittämään huomiota palveluissa nähtävään sisältöön. Osaa Pikku-Britanniassa nähdyistä stereotyyppisistä hahmoista pidetään epäsoveliaina.

Toinen sarjan luojista, David Walliams pyysi anteeksi Twitterissä.

Matt ja minä olemme puhuneet viime vuosina julkisesti, että olemme pahoillamme siitä, että olemme näytelleet hahmoja, jotka ovat erirotuisia. Jälleen kerran haluamme tehdä selväksi, että se oli väärin ja että olemme todella pahoillamme, Lucas kirjoittaa Twitterissä.

Sarjassa näytelleet Matt Lucas ja David Walliams ovat pahoitelleet sarjan stereotyyppisiä hahmoja aiemminkin. Vuonna 2017 Lucas kertoi, että ei esittäisi transvestiitteja tai tummaihoisia hahmoja, mikäli tekisi sarjan nyt.

Lue myös: BBC hyllytti sketsisarja Pikku-Britannian suoratoistopalveluista - syynä blackface-kohu

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat